Hotell Hellsten, Stockholm

Jag känner mig så lycklig just nu efter över ett år av depression och lidande.

Är i Stockholm på introduktion för mitt nya jobb som ekonomiassistent. Bor på ett fint hotell på Östermalm. Känns så himla BRA trots intensiv utbildning, det är sååååå spännande! Skall vara här hela veckan.

Jag vet, livet är en berg-och dalbana det är därför jag njuter det medan det varar. Jag började med mitt nya jobb som ekonomiassistent idag den 12 april 2010 och innan dess var jag tvungen att gå igenom flera utbildningar och instruktioner om hur mitt jobb skulle vara och jag var tvungen att åka till Stockholm för detta. Det var bra, jag älskar att resa och jag verkligen njöt att vistas i ett fyrstjärnigt Hotel Helsten på Östermalm, ett rum med badkar och sänghimmel, kändes så lyxigt och inte ens tänka på hur mycket det kostar, så underbart! Förresten, jag skall vara här en vecka för att lära mig om jobbet. Det är inte så nytt för mig eftersom jag har utbildning i företagsekonomi och arbetade som en redovisningsassistent långt tillbaka i Filippinerna, det land där jag kom ifrån, i nästan 3 decennier sedan, så står inte ett problem, i själva verket en utmanande jobb. Jag ser verkligen fram emot att ta hand om företagets ekonomi.

Detta designhotell ligger bara 150 meter från tunnelbanestationen Rådmansgatan, och erbjuder unik inredning, en bar i det eleganta rummet, har gratis fast internet och platt-TV.

Rummet har trägolv, kabel-TV samt fräscha badrum med hårtork och golvvärme. Byggnaden är från 1800-talet, en mysig byggnad.

Gratis kaffe och te finns tillgängligt 24 timmar om dygnet på Hellsten Hotel. En frukostbuffé serveras i vinterträdgården, och varje torsdag erbjuds jazzkonserter i Hellsten Earth Bar.

En mängd butiker, restauranger och kaféer finns på Drottninggatan, cirka 5 minuters promenad bort. Personalen på Hotel Hellsten ger gärna tips och råd om sevärdheter och platser att besöka. Mycket trevliga också

Vasastan är ett utmärkt val för resenärer som gillar stadspromenader, museer och arkitektur. Enligt oberoende gästrecensioner är det här gästers favoritdel av Stockholm.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: