Generositet betalar

Jag tror verkligen att om du är generös får du ännu mer på något sätt. Jag skulle vilja dela något som hände nyligen när jag var i Stockholm i början av november. En gammal dam med en rullator närmade mig och be om hjälp att gå över späären av tunnelbanan för att kunna komma hem eftersom hon tappade sin plånbok och var förtvivlad. Jag sa att jag bara kunde hjälpa henne med några kuponger (en sorts tunnelbana biljett). Jag trodde att jag bara kunde presentera kuponger för stämpling så hon kunde komma in och jag kunde behålla resten men biljett kontrollanten berättade att hon måste ha kuponger med henne annars kommer hon få böta 1200kr vid en visitation om hon inte har biljetter så jag var tvungen att ge bort hela kupong kartan, hade 4 st kvar värd 50 kr. Jag kände mig mycket snål först och jag ville inte ge bort mina biljetter men sedan bestämde jag mig att ge bort resterande biljetter. Vilken lättnad, jag har hjälpt någon, en sådan underbar känsla!

Nästa dag var jag tvungen att gå till Göteborg med tåg, cirka 90 minuter resa och kostar minst 150 kr. Jag hade bråttom så jag var tvungen att köpa biljett på tåget. Konduktören hade svårt att sätta igång biljettmaskinen. Han gick fram och tillbaka passerade mig så många gånger och han sa “jag har inte glömt dig”. Några minuter innan tåget nådde Göteborgs centralstationen kom han till mig och sade, jag kunde inte sätta igång maskinen så jag bjuder dig på resan. Åh tack så mycket! du är mycket vänlig! sade jag.

Fick du vad jag menar? Detta är bara ett exempel, du definitivt haft liknande erfarenheter också.

OBS! 
Jag brukar även ge bort mina parkeringsbiljetter om jag råkade betala extra timmar för, det kommer inte att vara slöseri av pengar trots allt om någon kunde dra nytta av parkeringstiden utan att betala något. Så på detta sätt jag antar jag ger någon form av välgörenhet och det känns bra. Välgörenhet för mig är inte bara att ge pengar till behövande, det är också genom att hjälpa andra med små saker oberoende på hur och vad. Jag antar att vara en trevlig människa är tillräckligt för att vara en god medborgare av Gud.
Kasta bröd till dem som kastar sten till dig” har jag hört som barn.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: