Injektion i läppen

Idag var jag på sjukhuset och fick injektion i underläppen!

För ca 5 månader sedan upptäckte jag att jag hade fått en bula i underläppen, det gjorde inget ont men det kändes så pinsamt när jag pratar eller ler med den där äckliga grejen som har vuxit upp bakom underläppen, så jag sökte för det och fick remiss så småningom till sjukhuset. Trodde först att det var nån sjukdom eller så, blev rädd faktiskt men läkaren som tittade på mig på vårdcentralen sa att det var en ärrbildning efter att ha bitit mig på samma ställen flera gånger.
Fick tid idag kl 9:10, kom tidigt och fick komma in tidigare. Läkaren konstaterade att det var bara som läkaren på vårdcentralen sa, att det var inget farligt men eftersom jag har besvär i att bita mig på den hela tiden så kan dom ta bort den. Dom skulle kunna ta bort det med det samma, det tar inte så lång tid så jag fick vänta ca 1 timme för att få tid med operationsläkaren. Jag väntar helst än att komma tillbaka igen. bor faktiskt 4 mil till sjukhuset.
Så småningon fick jag bedövning injicerat i läppen så jag blev svullen med en gång, jag såg nästan ut som dom tjejerna som har injicerat botox i läpparna, förfärligt ful tyckte jag så jag bet i läppen hela tiden och försökte att gömma svullnaden menas jag väntade i väntrummet.
Själva operationen gick ganska snabbt och det kändes ingenting, fick 2 stygn efter sen var det bara att åka hem igen med svullen läpp.
På vägen ut mötte jag en tant vid entrén som kunde knapp flytta sin rullstoll, hade inte hjärta att bara gå förbi henne så jag körde henne in till sjukhuset. Det kändes bra efteråt och insåg att jag hade så mycket att vara tacksam för.
Visst fick jag en bula och jag fick en jätte bra service denna dag men det finns faktiskt många som har ännu värre än jag hade och inte får riktig vård, dom hinner tom att dö innan dom får vård som min svärfar. Mycket elände! Varför finns det orättvisor i denna värld?

Så här såg mina läppar ut efter operationen…det var inte illa tycker jag, omålad till och med. Har faktiskt fina läppar, …man ska älska sig själv så får man inga svårigheter i livet. skulle aldrig förändra mig för att behaga någon och inte för utseendets skull för den delen, är faktiskt ganska nöjd med mitt utseende fast jag är kanske inte vacker för andra.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

One thought on “Injektion i läppen

  1. fick ett svar från sjukhuset för den biten som de opererade bort från min läpp. Det var en ärrbildning efter att ha bitit mig på samma ställen flera gånger. Så skönt att det inte var något farligt i alla fall som cancer och dyl. Nu kan jag leva lugn igen…var jätte orolig innan.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: