Födelsedagskalas med närmaste

Har precis fyllt år och idag ska vi ha kalas för hela tjocka släkten…
Som sagt blir det taco paj. Har förberett paj skalen och köttfärsen, gått upp tidigt. Det pratades om regn idag det var därför det blev paj annars skulle vi ha grillat när det är så fint ute. Får väl hoppas det blir regn i eftermiddag så det inte blir för synd att inte utnyttja det fina vädret.
Kommer med mer info senare…

Nu är jag tillbaka. Dom sista gästerna har precis åkt och kvar är bara massa disk på bänken som tur så finns det diskmaskin. Jobbigt att fylla år! Inte bara disken, och massa gäster. Tänkte mest på åldrandet. Jag försöker att känna mig så ung som möjligt men det går inte längre att dölja, har fått massa grå hår, det är också snyggt i och för sig men jag börjar oroa mig för min framtid. Det är inte säkert att jag lever många år till men jag hoppas ju i alla fall. Så länge jag orkar och klarar mig själv så vill jag leva. Livet är så gott och jag vill njuta resten av mitt liv. Det enda jag inte vill är att vara belastning till mina anhöriga så hoppas den dag jag inte orkar mer så får jag bara somna in.

Usch, jag får nog inte tänka på det än, hoppas Gud ger mig många år till…
I alla fall, det blev som sagt taco paj, en som var laktos & glutenfri utan ägg, två av gästerna tål inte dessa så det blev 3 satser. Det blev lyckad och jag var ganska nöjd, gästerna tyckte om den, nästan alla gick och hämta mer och vissa 3 gånger. En av tvillingar sa, “jag vill ha mer!” det var gott! So roligt att höra dessa ord.  Till efterrät hade vi 2 tårtor, päron tårta och något mer, som svärmor hade fixat från Tidaholm, hade inte fått namnet på den andra. De var goda i alla fall. Fick massa rester, en halv päron tårta ska jag ta med mig på jobbet i morgon.

Hade förresten firat ihop med min låtsas svärfar, vi fyller år på samma vecka i maj.  Det har vi gjort några gånger förut, smidig och bra! Vi har ju samma gäster.

Pajerna efter gräddningen
pajerna före gräddningen
pajerna innan gräddningen, en av dem är laktos och glutenfri för min sons skull

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: