När det gäller pengar…vem kan man lita på?

Jag och några tjejer brukar spara pengar, 2000 SEK per person varje månad och vi lottar ut varje omgångs start och turas om att få de pengarna tills alla har fått sin tur sedan börjar men en annan omgång. Har vi gjort i så många år. Men efter alla omständigheterna så beslutade jag att gå ur nästa omgång. Jag trodde att min sista betalningsmånad var april så jag betalade in för april. Jag hade gjort automatisk överföring så jag inte glömmer eller missar att betala.

Jag fick ett samtal idag från en i gruppen och bad mig att börja spara igen och berättade då att de hade börjat om i april. Blev förvånad för att jag hade betalat den 28 april för april månad. Det betyder alltså att jag hade betalat 2000 kr i onödan och ingen hade meddelat det för mig. Hade inte någon ringt mig att gå med igen så hade jag inte vetat att jag hade gett bort pengar. Så typiskt! Idag är alltså 8:e maj , det har gått 10 dagar men ingen har sagt något. Undrar om jag hade fått reda på det om det inte någon råkade ringt mig och bad att få komma tillbaka…

10 maj Fortsättning…
Fick just meddelande idag att jag får tillbaka mina pengar som jag pratade om, det var verkligen skönt det. Får lite extra som jag inte trodde det fanns längre. Fast jag behöver dom verkligen för mitt företag i och med att jag satsar själv i det och försöker att ha den igång utan några lån. Än så länge så går det bra, får order då och då och ibland många på en gång att jag inte ens hinner med alla leveranser men ibland händer det inget, det är lite upp och ner men som tur så har jag som sagt inga lån så går det i konkurs då är det mina egna pengar som jag förlorar. Naturligtvis vill jag bli stor och hoppas det också.
Tittade just på statistik på mina besökare idag och det är ganska lovande, det visade några nollor faktiskt och och det fortsätter att stiga upp…det känns skönt.
2012/05/10

14 maj 
Fick äntligen mina pengar…att det skulle ta så lång tid att få tillbaka dem, har tom samma bank. Det skulle överföras direkt tycker man ju, men nej , det tog alltså 16 dagar för återbetalning. 

En av anledningarna varför jag gick ur är att jag betalar i tid men när det blir min tur att få de pengarna brukar det ta 2-4 veckor innan jag får dem. Fattar inte varför. Vi har ju överenskommet att alla betalar den 28:e varje månad så att man får utdelning i slutet på månaden. Jätte dåligt tycker jag. Undrar om det är bara jag som har upplevt denna förseningen.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: