Mitt Jordgubbsland

Jag skäms att visa mitt övervuxna jordgubbsland men det blir bara så ibland, det finns saker som är viktigare eller prioriterar mer än att rensa landet. 

Jag älskar att odla i vår trädgård, har alltid gjort sen vi flyttade till detta stället för 17 år sedan. Kommer ihåg jag hade liten odling även när vi bodde i staden, bakom vårt garage. Tycker tyvärr inte om att skörda så det fick mina vänner plocka så mycket de ville eller så gjorde mina barn, min man eller svärmor och naturligtvis gjorde jag det emellanåt.

Hade varit med i en bilolycka år 2000 och då blev allting svårt för mig när det gäller min hälsa. Försöker ändå så gott jag kunde, jobbat heltid ändå, har aldrig varit sjukskriven, jag älskar att jobba. Men de 2 senaste åren kände jag en försämring av min hälsa, har ständig ont i axlarna, nacken, ryggen och ibland även knäna. Har varit hos läkaren och jag fick då råd att träna, gå, motionera.

Det stämmer säkert för att sedan jag slutade på mitt gamla jobb hade jag inte varit på gym, brukade ju gå efter jobbet. Friskis och Svettis ligger ju i närheten av mitt jobb då men nu är det svårt när jag måste åka särskilt för att träna, jag tycker det är jobbigt.

I alla fall, jag ska ju prata om mitt jordgubbsland…mycket ogräs nu, titta bara på bilden, det ser ju ut som rena gräsmattan, har inte hunnit att rensa men äntligen började jag rensa från ogräsen för några dagar sedan. Sakta men säkert, orkar bara göra korta stunder, nu har jag gjort hälften, känns ju bättre nu…det blir mysigt sen när jag kunde plocka jordgubbar med mina barnbarn. Längtar så…

Hade ju också tänkt att stänga in den och gör den till en gräsmatta men tycker synd att göra det. Hade ändå haft det i så många år. Ska försöka att sköta det så länge jag orkar.

Återkommer med bilder på det rensade jordgubbslandet när det är klart. Ser fram emot det själv.

det här är alltså ett jordgubbsland men det syn inte ut så…
återkommer med bilder när jag har rensat det.
           
Så här såg det åt efter jag har rensat landet från ogräset.
Bommar fint och så skönt att det är klart!
så kunde vi skörda så här mycket varje dag, ca 3 liter från midsommar veckan till augusti månad.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: