Mors dag 2012

Idag är mors dag…

Vid halv elva tiden blev jag väckt av dörrklockan, trodde det var bara grannen, skulle bara strunta i att öppna dörren men det slutade inte så jag var tvungen att gå upp och kolla vem det var. Gissa!

Det var min dotter och hennes familj som kom och gratulerade mig på mors dagen med en blombukett av sirener som doftar så gott.

Hade förresten lagt mig så sent igår kväll för att jag tittade på Eurovision som slutade kl 1:00 på natten. Efter programmet gick min man i köket och upptäckte att ugnen var på. Jag skulle grilla revben och satt på ugnen precis när Eurovision började men glömt av den. Ugnen var på i närmare 4 timmar. Ugnen var ändå varm nu så jag grillade färdigt revbenen så jag gick och la mig vid 3-tiden…det var därför jag gick upp så sent dagen efter.

I alla fall så blev jag och min man bjudna på lunch på en restaurang i staden av min dotter och familj som var egentligen en försenad födelsedagspresent till mig. Det passade ju nu på morsdagen.

Var skeptisk i början för att jag trodde det var mycket folk men tvärtom…när vi kom fram var det ingen där utom vi. Vi ville sitta på en brygga med ett fint utsikt över Vättern men vi blev bortkörda för att stället var reserverad. De hade ju inte hunnit att spärra stället än. Vi letade efter andra platser, nästa var mycket myggor och insekter, tredje platsen blåste så vi satt längre in. Mågen blev lite irriterad, han tyckte det var pinsamt när vi inte kunde bestämma oss.

Vi beställde pizzor, vi väntade en halv timme, mågen fick vänta 10 minuter till. Min man och dotter fick rätt mat. Jag beställde inbakad quattro men fick en vanlig, mågen beställde kebab pizza men fick kebab rulle med pomfritt i och ganska snål med sås, nästan torr. Vi kunde inte med att klaga för att det var en dotter till en bekant som tog våra beställningar och dessutom kanske nyanställd.

Nöjda var vi inte helt men det var OK. Hela gänget åkte hem till oss efteråt. Vid halv fyra-tiden förberedd jag grillen. Svärmor och hennes kille skulle också komma så min man kan också fira henne. Vi åt middag vid 6-tiden. Allting gick bra…enkel firande på morsdag men ändå var vi nöjda och lyckliga allihopa. Man behöver inga dyra presenter och fina middagar för att vara lycklig.

Fattas idag förresten är min son och hans tjej men de var här igår och lämnade en blombukett till “mamma” och en triss lott. Han skulle läsa inför provet i morgon. Hoppas det går bra för honom.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: