Restaurang Röda Havet, Stockholm

Åkte plötsligt på ett oplanerat resa till Stockholm idag. Det är bara bra…jag älskar att resa…

Slutade jobba vid 11-tiden och åkte direkt till Centralstation för att vidare åka tåg till Stockholm. Parkerade min bil på centralen. Hade inte ens bokat något boende och jag ringde runt för att höra om lediga rum på hotell. Det första jag ringde hade ledigt rum så jag bokade den direkt. Åkte dit med tunnelbana, vis Sankt Eriksplan och gick vidare till hotellet…oh det var så långt att gå, det skulle ta 5 minuters promenad enligt google maps men jag tyckte det aldrig slutade och dessutom små regnar det. Till slut kom jag fram till hotellet, checkat in, var så svettigt men äntligen framme!
Var ganska trött och hungrig, åt salladen som jag köpt på pressbyrån sen duschat. Nu känner jag mig fräsch och vilade upp mig.
Vid 19-tiden kände jag mig hungrig, måste gå ut att äta lite mat. Gick en promenad genom Sankt Eriksgatan och såg kinesisk Restaurang Röda Havet. Sugen på mcdonalds men hittade ingen i närheten, vill inte gå längre mer, det ösregnar. Gick in och bemöt av en kinesisk dam, lite längre än en vanlig kines. Det såg så mysigt ut inne med det kinesisk inredningen. Tre gäster satt redan inne och åt. Jag satt i ett hörn och beställde. Efter ca 10 minuter fick jag äntligen min beställning, 4 små rätter med ris och mineral vatten till. “Varsågod! fila små lättel  och lis” sade servitrisen.

Mysigt med underlaget med levande ljus. Sedan kom en dam och en herre till. Åt sakta och njöt men en rätt var inte så gott, för mycket fet och det kittlades i halsen när jag svalde den, blää! Jag lagar faktiskt godare mat men de dög, var så hungrig. Servitrisen dukade av bordet efter jag hade ätit och sa sedan…”du åt inte mycket lis?!” svarade med ett leende.

Hela kalaset kostade 125 men betalade 130 kr. 
Efter maten gick jag tillbaka till hotellet orkade inte göra något mer, inte ens att titta på tv. Drack bara kaffe och sen somnade jag.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: