Best Western Hotel Danderyd

Bor nu på hotellet som väninnan har rekommenderat, nära till evenemangslokalen ikväll, en välgörenhets/maskerad gala som min kompis har ordnat där jag är en av sponsorerna.  
Hotellet var så tokigt skyltat. Ute på vägen såg man en stor skylt med en pil. Gick över för att komma dit, när jag kom fram så visas det en pil som visar till vänster, gick till vänster så såg jag en pil som pekar till höger, gick tillbaka, vänster pil igen. Herre Gud var ska detta leda tänkte jag men till slut i och med att inga byggnader till höger finns så bestämde jag att följa vänster pilen. På byggnadens ände skymtade en större skyllt om hotellet. Oh äntligen! Bor nu på Best Western Hotel i Danderyd.
När jag kom fram till hotellet var jag så svettigt fast det var lite kyligt ute. Kom in , hittade ingen reception, gick in på en dörr där mötte jag 2 städerskor, frågade var receptionen är…här sa de. En liten i hörnet. Ingen receptionist, ringde på klockan, ingen kom fram. Det står att läsa, “receptionen är obevakad just nu, behöver du hjälp ring nummer…ringde numret, fick olika valmöjligheter, tryckte på 1 för att komma till receptionen och så ringde telefonen som stod framför mig. Vilket hotell alltså, fick stå där i 15 minuter utan att någon hjälpte mig. När städerskorna hörde min pustande hämtade dem receptionisten som var dessutom en kille. Vi kan inte checka in dig före kl 14:00 sa han. Klockan var kl 13:45. Herre Gud, rummen är i alla fall klara varför skulle man vänta till 14:00? Incheckning är 14:00 egentligen men de flesta hotellen som jag hade bott i brukar kunna checka in mig om rummet är färdigt städat, så tidigt som kl 10:00 redan, har bott på så många hotell. 
Till slut fick jag checka in. Fick ett rum precis intill receptionen och utanför är väntrum med några bord och stolar. Frågade om jag kunde få byta rum men det fick jag inte. Jag är så lättväckt och bor man ändå på ett hotell så skulle man kunna sova ordentligt. Detta får väl gå, tänkte jag och som tur var, det var ljudisolerat i alla fall.
Började att skriva detta inlägg tidigare innan jag hämtade frukost. Hade förväntat mig en jätte frukostbuffet men kolla vad jag fick? Sjävlservering dessutom, man fick gå upp och hämta själv i kylskåpet. “Varsågod, ta en av varje” står det på kylen.
Man ska inte klaga men alltså man har ju betalt för frukosten? och då förväntar man sig en riktig hotellfrukost. Det känns nästan som man har köpt frukost på en Pressbyrå.
Herre Gud, vilken dålig service. Man gick fram och tillbaka vid receptionen men receptionisten lifter inte ens huvudet för att se vem det var som passerar, man förväntar ju sig ett leende åtminstone!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: