Förberedelser till galan

Maskerad gala 

i förmån för behövande barn i 3:e Världen

Galan blir idag men åkte till Stockholm redan igår för att hinna titta lite i big city. Bor ju som sagt på landet. Sitter nu i mitt hotell rum och väntar på att jag blir hungrig så jag kan gå till frukostbuffeten.

Det var en lång resa hemifrån. Först tog jag bilen till tågstationen ca 25 minuter. Tågresan tog 3,5 timmar. Från Centralstionen tog jag T-banan till Danderyd och fick gå resten. På Google maps stod där att läsa att det tar en 7 minuters promenad. Men tog ca en halv timme. Hade också en tung resväska med mig på 85l utrymme men inte fullpackad så det vinglar när man drar den. Det välte flera gånger på vägen, så tungt och stor för min storlek.

Se även min recension om hotellet här, där jag bor just nu.

Trodde att det finns shopping center här i närheten men har inte hittat något…åkte till the big city igår och tittade lite i stan. Hade också handlat mat som ska räcka tills i morgon men man köper alltid för mycket. vi får se om jag kan äta upp de annars får det bli i soptunnan, orkar nog inte bära hela vägen till T-banan igen.

Övade med att sminka mig igår kväll, jag var inte riktigt nöjd men det får duga. Vi får se hur det blir. Så här såg det ut i alla fall.

Min kompis lovade att hon ringer mig när hon kommer till lokalen så vi kan fixa skyltdockan men jag tror hon glömde det så ringde jag henne vid 4-tiden. Hon sa att jag kunde gå till stället. Men så dumt med alltihop, nu hittar jag inte stället igen, så dålig skyltat. Pauls Restaurant ska det vara på Vendevägen 90, jag bor ju på Vendevägen 89 så trodde jag att det är bara att gå över vägen men herre Gud, jag fick gå fram och tillbaka två gånger, hittar inte. Inte skyltat härifrån. Men sen gick jag lite längre fram med rena gissningen, efter ca 20 minuters vandring så kom jag fram äntligen. Vänninan var så stressad så jag fick sköta mig själv, fixade skyltdockan och sedan bytte om. Som tur så hade jag redan målat mig färdigt så var det klart!

Skulle fotografera och så kameran meddela att minnet var fullt, undrar varför, har ju inte fotograferat så mycket, har ett 4GB minneskort men sen kom jag på att jag hade glömt att ta bort minneskort från datorn. Så blir det inget kort, hoppas jag hittar något på FB sen från mina vänner inlägg.

Den klänningen som jag hade tänkt ha på mig passade ju inte så det blev denna klänning i stället. Kände jag mig som drottning i alla fall. En gul sexy kläning med paljett kjoldel.

Kläder och skor från hjolycka.com

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: