Filminspelning – “Känn ingen sorg”

Var på filminspelning som statist (bröllopsgäst) idag i Göteborg. Filmen heter Känn ingen sorg. I huvudrollerna ser vi Marie Richardson, Reine Brynolfsson och Gunilla Nyroos.

Filmen handlar om den musikaliske Pål och hans kompisar på en emotionell resa i ett somrigt Göteborg. Pål spelas av Adam Lundgren. 

Gick och la mig i natt kl 1:00 på natten, kunde inte sova. Vaknade kl 3:30 efter bara 2,5 timmars sömn och förberedd mig lite för resan till Göteborg. Åkte hemifrån kl 4:00, tåget från Skövde går kl 4:40. Efter 1,5 timmars resa med tåg kom jag fram till Centralstationen i Göteborg, åkte vidare med spårvagn till Kungsportsplatsen och gick resten till Dicksonska Palatset på Parkgatan 2.

Väl framme fick vi vara i ett rum där vi fick fika, trodde först att vi skulle få frukost, åtminstone frukt men bara kaffe/te och ballerina kex. Faktiskt hungrig, har inte ätit frukost. Efter ett tag hörde nog någon vad jag önskade, de kom med frukt och bröd, smör och ost. Gissa vem var den första i kön för att breda egen smörgås?

En och en blev stylad, vi var hundratals så det tog tid innan alla var klara. Vid 10-tiden fick vi äntligen komma ner till inspelningslokalen. Kände mig så fin och vacker. Hade 12cm höga klackar på mig så det var inte så lätt att gå 2 trappor ner särkilt med en lång klänning. 

Scenen var där alla gästerna fick välkomsdryck och minglade. Lite skeptisk om jag överhuvudtaget kommer med på bild. Det tvivlar jag verkligen. Det var många tagning det, vid 12 fick vi lunch. Det var lax och potatis med kallsås, fick laktosfri varianten, det var gott!

Inspelningen fortsatts i rummet där själva festen äger rum. Alla gäster samlades och utbringar ett fyllfälligt liv tillsammans för det nygifta paret. Var lite besviken först för att jag ståd kanske där jag inte syntes, igen! men som tur så sade en av besättningen till mig att jag skulle ta mig fram så jag skulle synas , “du är så fin tycker jag”, sa hon. Till slut hamnade jag längst fram där huvudrollerna skulle passera förbi mig. Hoppas verkligen att jag skulle komma med på filmen. Det var så synd annars att ha så här stylad så fint och inte synas.

Nästan en hel dag med så höga klackar, det gjorde så ont att sista timmarna domnade mina tår så att jag var tvungen att ta av mig skorna mellan tagningarna. Till slut måste jag gå barfota. Mina tår domnar fortfarande. Det gör ont att vara fin 🙂

Vid halv åtta var vi äntligen klara, vi fick pirog som avslutning, det var ok. Tog 8-tåget hem, var så trött så jag sov hela vägen, halvsov från Falköping och vaknade när vi kom till Stenstorp. Försökte att inte somna vid ratten när jag körde bil sista biten hem. Såg mig i ansiktet och nöp mig emellanåt. So skönt att komma hem och ligga i min säng. Måste sova nu, arbetsdag i morgon.

blev stylad så här fint och var så nöjd

UPPDATERING:
121125 Såg en preliminär insättning på min ersättning som statist i denna film, inte mycket men det är alltid något…

Klänning och skor från hjolycka.com

UPPDATERING: 130601
Filmen är klar och det är premär den 19 juli 2013, sedan visas på bio över hela landet den med början den 24 juli, tidigarare än beräknad. De sa på inspelningen att det ska visas i februari 2014. Titta gärna på trailern på länken här nedan:

Läs gärna denna innan du beställer på nätet.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: