Farväl min lilla älskling och vän

En dag i djup sorg och förtvivlan !!! Min kompis och trotjänare katten Fridolf har fått somna in till den eviga vilan efter en tids sjukdom. Saknaden känns redan olidlig. So hemskt vad livet känns grymt ibland. Att man kan bli så fäst vid ett djur !!! Har gråtit i flera timmar nu. Nu är det tungt !!!

Idag var vi tvungna att avliva vår älskade katt Fridolf. Min man bestämde igår för att göra det. Blev så ledsen redan  igår när han sade det och har redan förväntat mig att Fridolf kommer inte att finnas när jag kom hem idag från jobbet men som tur så hade han inte hunnit göra det när jag kom hem så var jag glad ändå en stund men han hade redan pratat med veterinären att få komma kl 16:30 så jag var jätte ledsen.

Försökte att övertala honom att han kanske blir bra och vi kan fortsätta att medicinera honom men veterinären hade sagt att njurarna var slut, så vi har inget annat att göra. Vi vill ju inte se honom plågas mer heller. Han hade levt över 7 underbara år och det kommer jag alltid att minnas de åren vi var tillsammans, min/vår underbara fina katt och sällskap i dessa år. Har aldrig svikit mig. Han var så gossig och vill alltid fjäska med husse eller matte, går aldrig långt bort, kommer alltid så fort man ropar på honom, går aldrig in med skitiga eller blöta fötter utan att vi torkar honom först. Ja han var den finaste katten, väluppfostrad och nästan kunglig. UNDERBAR KATT helt enkelt!

Vi begravde honom bakom vårt hus på vår tomt, min man gjorde ett kors, får fixa en bild på honom senare som jag kan sätta på korset. Min lilla älskling, trodde att han skulle överleva mig, menar att han skulle leva längre än jag.

Jag tror aldrig har gråtit så mycket över en katt 😥
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta för evigt min älskade, finaste vän och bebis. matte och husse älskade dig, du var älskad av hela familjen och jag vet att du älskade oss också. Tack för de över 7 underbara åren med dig, den obeskrivlig glädjen du gav oss, saknar dig så min Fridolf.

Besök denna länk för mer bilder på Fridolf.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

6 thoughts on “Farväl min lilla älskling och vän

 1. Känns så tomt Fridolf utan dig springande för att möta mig när jag kommer hem. Hör inte din bjällra längre, så tyst! Saknar dig så lille gubben 😥

  Like

 2. livet blir aldrig det samma utan dig…hur skulle jag kunna vänja mig utan din bjällras klingande ljud när du springer och möter mig varje gång jag kommer hem? hur kan jag vänja mig att sitta i soffan utan dig nosande på mig hela tiden? Jag gråter än min älskling…ja, lilla Fridolf, det är svårt att leva utan dig 😥

  Like

 3. Hej Fridolf, idag var jag och husse iväg och tittade på soffa, hade funderat på att byta soffa ett tag men vi kunde inte det i och med att du älskade att riva i våran gamla soffa men nu så har vi bestämt oss att göra det i alla fall. Hittade 2 stycken, en som jag var förtjust i och en som husse tyckte mycket om. För mig spelar det ingen roll egentligen, det får husse bestämma, det är han som betalar. Så synd lilla gubben att du inte finns här längre, du skulle älskat att ligga i den också alternerande mellan mig och husse. Ibland kunde du ju inte bestämma vilken av oss du vill ligga bredvid.När vi kom hem var det ingen Fridolf som kom och mötte oss, ingen bjällra hördes…så tyst lilla älskling. Hur kan jag någonsin glömma denna underbara tid med dig. Mitt hjärta fortfarande sorger min lilla Fridolf. Önskar du kunde leva längre.

  Like

 4. Hej Fridolf, idag var jag och husse iväg och tittade på soffa, hade funderat på att byta soffa ett tag men vi kunde inte det i och med att du älskade att riva i våran gamla soffa men nu så har vi bestämt oss att göra det i alla fall. Hittade 2 stycken, en som jag var förtjust i och en som husse tyckte mycket om. För mig spelar det ingen roll egentligen, det får husse bestämma, det är han som betalar. Så synd lilla gubben att du inte finns här längre, du skulle älskat att ligga i den också alternerande mellan mig och husse. Ibland kunde du ju inte bestämma vilken av oss du vill ligga bredvid.När vi kom hem var det ingen Fridolf som kom och mötte oss, ingen bjällra hördes…så tyst lilla älskling. Hur kan jag någonsin glömma denna underbara tid med dig. Mitt hjärta fortfarande sorger min lilla Fridolf. Önskar du kunde leva längre.

  Like

 5. livet blir aldrig det samma utan dig…hur skulle jag kunna vänja mig utan din bjällras klingande ljud när du springer och möter mig varje gång jag kommer hem? hur kan jag vänja mig att sitta i soffan utan dig nosande på mig hela tiden? Jag gråter än min älskling…ja, lilla Fridolf, det är svårt att leva utan dig 😥

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: