Klädbytardag och Möbelmässa

Min dotter som har 2 små barn brukar gå på klädbytardag för att handla kläder till barnen. Hon brukar fynda mycket, köper nästan bara kläder till dem, hon går i gamla och samma kläder ofta. Hennes småttingar är det viktigast för henne.

Igår frågade hon via chatten om jag ville följa med henne, så klart det vill jag. Så jag vaknade tidigare som vanlig idag, det är ju lördag…brukar sova lite längre på helgerna.

Bestämde att jag hämtar dem senast 9:15. Det regnade så det var mycket vatten på vägen , kände nästan att jag fick vattenplaning var lite rädd att köra fort.

När jag kom fram så var de ju på väg ut, pojken som är nästan 3 år sprang till mig när han såg min bil. Det känns så härligt att de är så glada att se mig, alltid!

Det tog ca 30 minuter att köra dit. När vi kom fram fick vi stå i kö i 5 minuter, det skulle öppnas kl 10:00. Det regnade ju men som tur så har jag alltid paraply i bilen. Har till och med 3 stycken stora paraplyer. Flickan på 1 år var inte så glad skrek emellanåt, gjorde hon redan i bilen, hon tycker inte om att åka bil. Jag skulle ha stannat hem med dem egentligen så dottern fick åka och titta i lugn och ro men hon tyckte att mamman skulle vara med så kan jag hjälpa till att hitta fina kläder, ofta tar ju slut så fort de fina.

Det tog ca 2 timmar för oss att gå igenom och hitta fina kläder till barnen. Det gick till över 800 kr. för nästan 3 kassar med barnkläder. Dottern var nöjd och sen skjutsade jag dem hem.

Det var också möbelmässa idag så jag bad min man att komma till staden för att titta lite. Vi funderar på att byta soffa. Våran gamla soffa är 22 år gammal, förutom att det lossnat några sömmar så är den fortfarande lika skönt att sitta på. Det är äkta skinn hela vägen i oxblod färg som kostade oss 16 000 kr (ordinaripris 27 000kr år 1990).

Dottern och barnbarnen hängde med. Vi var och åt asiatisk mat på en restaurang i närheten. Det var buffet, just för mässan, brukar inte vara på helgen, lite dyrare idag också men det får gå. Gick därifrån mätta och belåtna.

Barnen var ganska snälla ändå, Vi gick runt i över 2 timmar utan att de hördes. De fick tom gå själva emellanåt. Vi hade inte kärran med oss.

Så i morgon ska vi tillbaka till mässan och eventuellt beställa den soffan som vi tyckte om i en annan färg, det blir ju inte reducerat pris på beställningsvara men det får bli så, gillar inte kritvit soffa som de hade på mässan.

det blir nog denna modell tror jag

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: