Dålig andedräkt? Enkel lösning…TUNGSKRAPA

Det finns så många olika preparat i handeln som förstås bekämpa dåligt andedräkt men oftast är det inget annat än vilseledande eller bluff. Några kanske funkar en stund men de gör inte riktigt vad de blir lovad.

Tillfällig dålig andedräkt beror oftast på livsmedel, exempelvis ost, stark mat, alkohol eller rökning och snusning. Tungan är ofta anledningen till dålig andedräkt, här kan matrester och bakterier fastna mellan papillerna på tungan.

Håll munnen rent och fräscht genom tandborstning, tandtrådning och använd tungskrapa, det finns att köpa bla på apotek, den bästa redskapen för att få bort bakterier och  belägningar i tungan. Vid tandborstningen kan du skrapa av tungan innan du sköljer av med vatten. Försökt att komma in så långt som möjligt. Det blir kanske svårt i början med tanke på att den framkallar kväljningar men man vänjer sig i längden. Det är värt för att få frisk andedräkt.

Drick vatten då och då för att motverka munntorrhet som kan leda till dålig andedräkt helst kolsyrat vatten som också kan stimulera salivproduktionen. 

Halitosis, den kroniska dåliga andedräkten, beror på svavelföreningar som bildas i munnen. Är du torr i munnen får du lättare dålig andedräkt, det är därför man ofta har en sämre andedräkt på morgonen – då salivproduktionen inte går på högvarv samt man kan ha andats genom munnen emellanåt under sömnen och därmed torkat ut munhålan. Har du problem med svavelföreningar kan du äta zinkpastiller som neutraliserar dessa.

Mitt bästa tips för frisk andedräkt: TUNGSKRAPA!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: