Glansigt och friskt hår

Jag har alltid haft långt hår så länge jag minns, i alla fall sedan jag kunde sköta mitt hår själv. Min mamma tyckte inte mycket om att jag hade långt hår så när jag var liten hade jag kort hår men jag hade alltid önskat mig långt hår. Jag växte upp i ett ställe där cocos nötter växer i mängder och min mamma brukade göra egen olja utav dem. Vi hade till maten, vi smörja in oss över hela kroppen och vi använder cocos olja till mycket men en sak som jag tog med mig även i vuxen ålder är det att olja in håret.

Numera brukar jag olja in håret kvällen innan jag tvättar det så oljan får ligga och dra in över natt. Sedan tvättar jag som vanligt med shampoo och balsam. Jag använder cocosnöts olja, det finns några i handeln. Någon annan sorts olja som olivolja eller liknande funkar lika bra.

Håret blir glansigt, mjukt, stark, friskt och förhindrar kluvna toppar. Mitt hår växer även fortare har jag märkt.

Tvätta inte håret allt för ofta, 1-2 gånger i veckan borde räcka. Är du van att tvätta håret varje dag eller oftare så blir ditt hår kanske flottigt i början men försökt att vänja dig att tvätta håret sällan så kommer det att fungera.

Har du tjockt och luftigt hår med tendens att bli så stor kan du dämpa lite med olja efter du har tvättat håret menas den är fortfarande våt. Det tynger inte håret så mycket.

LYCKA TILL!

bilden hämtad ur aftonbladets hemsida

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: