Sånger för livet

Idag ska jag vara med att sjunga på en konsert i “Sånger för livet” i Sta Helena kyrka i Skövde. Åker om en stund till övningen sedan koncert kl. 17:00.

Andra repetition idag, har inte kunnat vara med på första övningen men hoppas det går bra. Det skulle vara lätta sånger. Ärligt talat, har inte ens hunnit bläddra sånghäftet men vi är så många, kan gissa 60-100 personer så det är ingen katastrof om man sjunger fel emellanåt tycker jag. Det är vara roligt att vara med.

UPPDATERING:
Vi blev visst 140 körsångare, det var ett mäktig körkonsert, visste inte heller att det var en stor artist som ska vara med nämligen Uno Svenningsson. Hade ingen aning vem han var men låtarna som vi sjöng var inte helt okända för mig, hörde dem många gånger i radion förut, och det har varit en tv reklam om mobbning med låten Under ytan som har visats i några år, ja vet inte om det visas fortfarande, tittar inte så mycket på tv numera. Jag  kände mig så dum när jag frågade min körkompis vem han var. Det verkar som alla andra kände honom utom jag. Förlåt mig!

Han har så underbar behaglig röst tycker jag, ja blev så förtjust i hans musik, i och för sig så tyckte jag om redan några av hans låtar innan. Konserten gick ju så bra, det var underbart att vara med!

“Sånger för livet” körkonsert ordnades av Läkarmissionen i förmån för behövande och konserter arrangerades i 10  städer bland annat Skövde från september 2012-mars 2013 och nu i sitt fjärde år, dock första gången för mig. Nästa år blir det GLOBEN så det ska jag inte missa. JAG VILL VARA MED ÄVEN NÄSTA ÅR.

UPPDATERING:
Efter konserten så hämtade jag mitt lilla barnbarn snart 3 år gammal som vi hade planerat att han skulle sova över hemma. På morgonen nynnade jag på låten under ytan…plötsligt hörde jag mitt barnbarn sjöng efter mig. Rätt roligt faktiskt med det bebis språket, pratar inte så rent än men man förstår ändå vad han sjunger,  sjöng till och med när vi var på ICA och handlade. Nu sitter vi här och lyssnar på “youtube” om och om igen, han vill inte sluta. Det måste vara något särskilt med den här låten, till och med ett litet barn blir förtjust i. Härligt!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: