Focus Dailies – One day contact lenses

Focus Dailies – One day contact lenses tillverkade av CIBA VISION. Focus Dailies Progressives är progressiva endagslinser. Progressiva linser hjälper ögat att fokusera på olika avstånd genom att linsens styrka skiftar gradvis. De har extra tunna kanter och är tillverkade av ett ickejoniskt material som motverkar proteinbeläggningar på linserna. Endagslinser kan användas under en dag och ska kastas efter varje användningstillfälle. Förpackning av 30 st.

Specifikationen enl. Återförsäljaren:

Produktnamn Focus Dailies Progressives
Linstyp Progressiva endagslinser
Tillverkare CIBA Vision
Styrkeomfång -6.00 till +5.00
Baskurva 8.6
Diameter 13.8
Bärtid 1 dag
Material Nelfilicon A
Vätskehalt 69%

Min bedömning:
Linserna är för tunna, svårt att sätta på i och med att de viker sig när man sätter in i ögat och följer fingret i stället för att stanna kvar i ögat.

Har tendens att fastna i ögat, det känns som ögat blir torra och därmed svårt att ta bort.

Köpte progressiva, finns också månadslinser…det är svårt att se på kvällen speciellt när det finns många ljus, ljusen från bilar och gatubelysningar ser ut som cirklar med svart mitten. Jag rekommenderar inte använda dessa på kvällen särskilt när man kör bil, det kan vara farligt när man inte kan se ordentligt.

En gång hade jag sovit med de kvar i ögonen och en har gått sönder i ögat, delade i 3 bitar, blev så rädd, det tog så lång tid att ta bort.

En annan gång hade hamnat på sidan av ögat, jag visste ju att jag inte hade tagit bort den men kunde inte hitta nånstans, till slut hittade jag där, längst in i ögats sida. Det som är märkligt är att man känner ju redan så konstigt när man sätter in den på fel sida eller fel hål men jag kände inget konstigt alls när den satt på ytterkanten av ögat.

Prova gärna, du kanske trivas i dem men inte jag tyvärr.

______________
OBS! Läs gärna mina recensioner innan du handlar eller beställer på internet. Klicka på recensioner på menyn ovanför.

VÄLKOMMEN OCKSÅ ATT GILLA MIN FB SIDA, TACK FÖR HJÄLPEN!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: