Resa till Stockholm

Åkte till Stockholm idag, ska vara på seminarie om e-handel anordnas av Posten, jag vill utveckla mig mer inom det området.

Åkte hemifrån strax före kl 5:30, mitt tåg går kl 6:22. Framme på Centralstatione kl 8:40, tog Tunnelbana till Fridhemsplan med blåa linjen, fick gå många trappor ner till tåget, långa och höga hissar, trodde aldrig det skulle sluta och gick sista biten till mötesplatsen på Aströmergatan. Hittade inte med en gång så klart fick jag gå fram och tillbaka, men det gör inget, lite promenad skadar aldrig.

Vi fick frukost, det var framdukad en laktosfri smörgås till mig men jag åt bara pålägget, skinka och lite grönsaker men blev inte mät skulle vilja äta brödet också men får hålla mig, jag och min man håller på med en diet som kallad LCHF, ska blogga om denna också senare.

Efter seminariet tog jag tunnelbanan tillbaka till centralen, tittade jag på t-bana kartan och såg att jag kunde ha tagit gröna linjen ditt, fattar inte varför Google föreslagit den blåa linjen som är så långt att gå innan man kommer fam till platformen. Jag tog den gröna linjen tillbaka då fattade jag varför. Det tog lite omväg med gröna linjen med många stopp jämfört med blåa som är bara 2 stopp. Ja, ja, man lär sig alltid något nytt hela tiden, det bara bra det, man lär sig av sina misstag.

Seminariet var mycket intressant, visste jag inte att Posten håller på även med marknadsföring, bra att veta.

Till lunch fick vi någon slags “wrap” med kyckling, sallad och kräm utav avokado. Som vanligt var jag inte nöjd. Jag träffade en vän och blev bjuden på sushi men åt bara sushi påläggen och grönsaker och lämnade riset. Senare på kvällen var jag och hälsa på mina ambassadörskollegor i Stockholm. De bjöd på en macka men jag tog bara vatten, skulle vilja ha, var så hungrig och svimfärdig. På vägen till mitt hotell tog jag vägen till Pressbyrån och köpte 2 st keso, 2 st hårdkokta ägg, en grillad korv och kaffe, åt på hotellet och åt allt men lämnade en keso till frukost i morgon. Känner mig så duktig idag.

Ambassadörsmöte i kväll hölls här på Waterfront Building, (bilden) fick gå på rundvandring  bla  på olika lokaler. Man kan hyra conferenslokal här bla. Man känner sig riktigt lantis på denna byggnad, man måste registrera sig och behövde ett pass kort så man kommer in, annars kommer man ingenstans, lite krångligt när man inte är van vid.

Så kallt i Stockholm, det känns verkligen att vintern är på väg. Lite snö kom också på torsdag kväll. Skönt att jag inte behövde gå så lång mellan mina möten.

Hade med mig min systemkamera men glömmer ju alltid att fotografera, så tråkigt att bara posta text, ska skärpa mig. Hade tagit några i alla fall innan jag åkte hem.

På fredagen hade jag ett frukostmöte med Unionen i sin lokal på Olof Palmes gatan, samma sak här, man fick ett pass kort för att komma in till konferensrummet. Vi fick en rejäl frukost, passade ju bra, hade ingen frukost på hotellet. Åt bara ost, skinka, tomater, gurka och ett ägg. Skönt att slippa vara hungrig. Hade lite tid att gå omkring i staden, älskar att fönstershoppa men för snål att handla. Kan ju köpa billigare där jag bor. På Drottninggatan stod en gubbe, utklädd till en staty…tog lite foto av honom, stackare, fick stå stilla där i kylan. Han fick några slantar ändå så hoppas det lönade sig. Visar lite bild på honom här.

När jag kom hem på kvällen var så klarhimmel och fullmåne dessutom. Kan inte låta bli att fotografera den. Det är inte så många gånger himmeln är klar full med stjärnor och en stor lysande måne. Här är resultatet, fotograferad från vår altan.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: