LCHF diet

Några punkter för viktminskning

Att gå ner i vikt handlar det alltid att se till att de kalorier vi gör av med är fler än de vi tar in. Tar vi in mer kalorier än vi gör av med lagrar vi in dem som fett och vi blir feta. Vill du gå ner i vikt äter du som sagt under energibehovet, vanligtvis ca 500 Kcal under, men det kan variera från person till person.

Ät regelbundet var tredje timme eller 5-6 mål om dagen då vet kroppen att den får energi den behöver regelbundet och den vågar förbränna mer. Det är svårt att äta regelbundet och att man lätt glömmer bort att äta eller struntar i det för man inte är hungrig mm men det är viktigt att du äter även om du inte är så hungrig vid just rätt tidpunkt.

Ät sakta och njut av maten. Det kan ta upp till 20 minuter för hjärnan att förstå att magsäcken är full. Tugga ordentligt och lyssna till din kropp. Koncentrera dig på att du äter och hur du äter. Gör inget annat än att äta, släck tv´n, datorn o ät. Ett tips är att lägga ner besticken efter varje tugga så sänker du tempot. Prova – det funkar! En nyligen genomförd större studie i Japan visar på att äta långsammare faktiskt ger viktminskning! 

Ät mer grönsaker, de innehåller få kalorier men mycket näring och vitaminer. När du lägger upp maten på din tallrik, se till att halva tallriken består av sallad. Med LCHF diet, bör du dra ner på kolhydrater och då även frukter. 

Ät mer vattenlösliga fibrer som stabiliserar blodsocker samtidigt som det sänker GI värdet på hela din måltid. De hjälper även till att sänka din kolesterolhalt, förlänger även din mättnadskänsla genom att fördröja matsmältningsprocessen. Tillsätt exempelvis psylliumfrö i maten. Andra bra källor till vattenlösliga fibrer är linfrö, frukt, grönsaker, havre och baljväxter. Äter du havregrynsgröt till frukost får du redan där i dig en hel del av dessa nyttiga fibrer. 

Börja med att göra små förändringar då även en liten förändring ofta ger mätbara resultat som sporrar dig att fortsätta. Börja exempelvis med att äta en bra frukost helst på samma tidpunkt varje dag. Ät 2-3 mellanmål per dag helst vid samma tidpunkt varje dag men se till att du inte överstiger din kaloribudget.  


Håller på med denna diet nu i 2 veckor får vi se om jag kan hålla mig. Återkommer om resultat inom kort.


121103
Uppdatering…
Det går jätte bra, har gått ner ca 1kg varje vecka. Det bästa med denna metod är att jag aldrig går hungrig men jag saknar bröd och något söt till kaffet och frukt så klart! Oh vad det bara vattnas i mun när jag passerar förbi bröd och fruktdiskarna i affären. Igår åt jag och min man lite blåbär med grädde, det var faktiskt jätte gott, skulle vilja ha mer men jag måste ha lite deciplin i mig. Känns så skönt när man ser att det funkar faktiskt!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: