Mutiya ng Pilipinas

På väg till Stockholm, sitter på tåget, försöker att sova men det sitter 4 ungdomar precis intill mig och pratar så högt, skrattar och fnissar hela tiden, så jobbigt. Känner mig så trött, vaknade redan klockan 5 i morse. Hoppas jag kan få sova en stund innan jag går till skönhetstävlingen och konserten i kväll. Skönhetstävlingen heter Mutiya ng Pilipinas och vinnaren ska representera Sverige på en annan tävling i Norge (inom Skandinavien) som slutligen representerar i den stora finalen som görs i mitt hemland. Är inte så förtjust i denna men jag passar på att åka och träffa mina vänner som bor i Stockholm samtidigt. Det är ju de som ordnade denna tävling. Älskar att resa och träffa mina vänner. Bokat en rak permanentering av mitt hår, får v se hur d går. Åker hem i morgon förhoppningsvis.

2012 års vinnare

Mutiya ng Pilipinas Sweden

Entertainer Stephanie Reese

Klockan 18 skulle konserten börja, kom ditt strax före. Träffade min kompis arrangör och fick sitta bredvid en annan vän.
Först att komma ut var Stephanie Reese, en känd musikal sångerska. Klicka gärna på hennes namn för att läsa mer om henne. Titta på henne på YouTube här.
Hon kom ut i tre omgångar och skönhetstävling Mutiya ng Pilipinas emellanåt.

Jag och Stephanie Reese
Här är Mutiya ng Pilipinas Sweden som ska tävla i Norge om några veckor. Två stycken av dessa plus kanditaterna i Norge och Danmark ska representera Skandinavien i den final tävlingen. 

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: