Rakpermanent

Idag har jag rakpermanentat mig

Har alltid drömt om ett rakt hår, nu behöver jag inte drömma längre och jag älskar det.
Före

Bodde på Crystal Plaza Hotel på Birger Jarlsgatan igår och skulle checka ut idag. Min kompis som är en frisör och bor i Åkersberga kom tidigt i morse för att rakpermanenta mig. Var osåker om vi kommer att bli klar tills jag checkar ut men ifall vi inte hann så hade vi bestämt med en annan kompis som bor i Östermalm att vi kommer att fortsätta hos henne.
Menas medlet lagt på mitt hår att verka gick hon i matsalen och fick lite mat hon med, hon hade ju inte hunnit att äta frukost.
Efter vi hade sköljt av medlet plattade hon mitt hår och satt precis under brandvarnaren och plötsligt blev vi rädda när det började att pipa så högt. Blev så rädda båda två och fattade inte först vad det var. Taket var så högt så vi nådde ju inte och visste ju inte hur vi skulle få stopp på pipet. Försökte att ringa receptionen för att fråga hur vi kan stänga men hittade inte telefonnumret, blev så nervös! Till slut så sprang jag ner till receptionen. Receptionisten visste inte heller hur man stänger den och ringde till elektrikern men han var inte på jobbet idag. Blir ännu mer stressad när receptionisten försökte att intervjua mig i stället för att göra något. Hon frågade städledaren men hon kunde inte heller och det tog tid för att förklara till henne i engelska, hon pratar ju inte svenska! Herre gud, jag fick panik, alla grannar gick ut och undrade vad det var. Sprang upp igen med städerskan, hon skulle hämta ett stege. När jag kom fram till rummet var min vän ute och glömde ta med sig nyckeln, som tur kunde städerskan öppna så vi kunde komma in. Försökte att hitta något lång så kan försöka att nå brandvarnaren, hittade en galge och ställde en stol på sängen så kunde jag nå upp släckte den och i samma stund kom städerskan med en stege…oh äntligen tyst! Vilken äventyr! Var mest orolig att tiden inte räckte till när de minuterna med detta äventyr försvan, mella 10-20 minuter kan tänka mig.
Vi fortsatte efter att vi hade släckt pipet och flyttade oss närmare fönstret och låt det vara öppet så röken från plattången går inte så konsentrerade uppåt. Lite krångligt med sköljningen i duschen men hon hade hjälp mig så det gick ganska bra. Vi hann precis i tid och jag var ganska nöjd med resultatet.
efter

Checkade ut från hotellet strax före 12 och gick ut på en liten promenad i stan, var på en utländsk affär på Olof Palmesgatan och köpte en krydda, sen var vi och åt på saluhallen vid Hötorget, köpte scampi och kostade 110 kr. Gick därifrån mätta.
På vägen tillbaka hotellet gick vi förbi en ambassadörs kollega, satt på uteterrassen och drack en öl hos Bistro Rigoletto, på Kungsgatan, det blev en trevlig kramkalas. 
Hämtade våra baggage på hotellet och gick till Centralstation och där skilldes vi åt. Åkte hem ganska nöjd. Se före och efter bilderna här. Vad tycker du är bäst?

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: