Julmiddag med familjen

Familjen bestämde att vi skulle äta middag klockan 17:00. Strax innan anlände dottern och sin familj och därefter min svärmor och svärfar. Sonen och sin sambo ringde tidigare och meddelade att de kommer senare för att de hade fått fel på bilen. Några minuter senare kom de också fram och då var hela familjen komplett.

Först drack vi glögg med tillhörande russin 
och mandel med pepparkakor så klart, godis 
och potatis chips för barnen.

Sedan åt vi middag. Som alltid, blev så mycket mat, De kommer ju direkt från julbordet tidigare hos barnens respektives familj så de var inte så hungriga men det gick åt ändå lite grann, vi hade ju inte ätit sedan frukost, min svärmor och svärfar har inte ätit heller innan så det är bra!

Fyrklöverns gammaldags jul mat och 
kaffeserviser har använts sedan 1998, 
stolt över att ha dessa i mitt ägo, 
en del av en tradition i mitt hem.
Läs gärna om servisen på denna länk.
kalla rätter består av olika sorters korvar, ägghalvor, 
kallrökt lax, skinka olika sorters senap och rödbetssallad.

varma rätter består av jönssons frestelse, 
potatis gratäng, grynkorv, köttbullar, 
revben, bruna bönor, prinskorv, plommon 
spåckad karré och så klart dopp i grytan.  
Tidigare åren hade jag alltid blandat några rätter från mitt hemland men i år blev det bara svenska mat. Jag tänkte de kanske inte är hungriga men det blev så mycket mat ändå och mycket rester blev det också så vi bestämde att vi träffas igen i morgon och äter rester. Det blev kl 16:00 i morgon.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: