Gammaldags jul mat och kaffeservis

Fyrklövern

är sedan 1974 ett av Nordens ledande företag inom serviser och hemdekoration. De har unika produkter som inte finns att köpa någon annanstans.
Jag måste få berätta en av mina stolthet, inte för att skryta men jag vill bara dela min glädje att äga dessa fantastiska servis och dessutom recensera samtidigt.
Någon gång i mitten av 1990-talet började jag att samla dessa underbara servis. Började med kaffeservisen, ett kuvert innehåller en assiett, en kaffekopp och fat för antingen 298 eller 249 tror jag, kommer inte ihåg säkert. Denna servis består av 12 kuvert och första kuverten fick jag betala för 1 kr. resterande skickades 1 gång i månaden för just det priset so jag nämnde. Jag samlade totalt 18 kuvert. Kompletterade med 6 st temuggar och ett 2 vånings kakfat.

ur Fyrklöverns hemsida

Sedan samlade jag också matservisen som innehåller en mat och förrättstalrik, tror kostar samma som kaffeservisen. Samlade också totalt 14 kuvert + 4 från en senare tillverkning, lite större i storleken men samma mönster. Kompletterade med en ugnsform, soppterrin, såskanna, salt och pepparkar, 2 st ljushållare, serveringsfat i 2 olika storlekar, 2 st stora skålar, 2st små skålar.

ur Fyrklöverns hemsida
Var inte så noga med dem i början, samlade bara för att jag tyckte de var så fina, hade ingen aning om samlarvärde eller sådana så när vi flyttade till vår nuvarande bostad hade jag bara lagt dem håller om buller i en tvättkorg, som tur var de hela när jag kom fram, tänkt om jag hade tappat dem eller något, men nu är jag mycket rädd om dem, insåg till sist att det är en del av mig och skall bli mina barns arv när jag går bort. Vi använder minst 1 gång per år och jag känner mig så lyxigt att kunna duka julbordet så fin!
Jag tycker om Fyrklöverns produkter och jag kompletterar med andra tillbehör när ekonomin tillåter. Tycker nästan att det är ett måste, vi får se om det blir komplett tills jag blir pensionär 🙂

Läs också min recension om Elegance servis från Fryklövern här.

______________
OBS! Läs gärna mina recensioner innan du handlar eller beställer på internet. Klicka på recensioner på menyn ovanför.

VÄLKOMMEN OCKSÅ ATT GILLA MIN FB SIDA, TACK FÖR HJÄLPEN!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: