Elegance mat & kaffeservis

Elegance från Fyrklövern

Jag älskar serviser, vill gärna lägga mina pengar för dessa godsset. Jag tycker om att duka bordet med dessa fina saker. Om jag tänker efter så har jag redan denna passion redan när jag var i 10-årsåldern. Köpte första matservis i porslin till min mamma när jag var 13 år. Denna passion har förföljt mig när jag flyttade till Sverige.
Som jag redan recenserat tidigare så är jag en lycklig innehavare av servisen gammaldags jul. En annan servis som jag också äger och har samlat när den tillverkades av Fyrklövern på 1990-talet är Elegance. 
Bilden är lånad från Kristina Ek, Luleå
lokus.se

Jag tycker jätte mycket om denna servis, har samlat båda kaffe och matservisen. Det fattas dock vissa tillbehör som kaffekanna, gräddkanna och sockerskål. Hade tänkt att komplettera men blev inte av. Tyvärr blev jag arbetslös innan jag hade kompletterat denna och när jag fick ett jobb igen så har Fyrklövern slutat att tillverka denna serie. Försöker att hitta kompletteringsdelar på nätet men det är svårt. Antingen så köper man hela setet igen, jag behöver ju inte, har redan 13 kuvert av vardera mat och kaffeservisen.  Varje kuvert innehåller 1 mattalrik, 1 djuptalrik och 1 förrättstalrik, 1 kuvert kaffeservis innehåller 1 assiett, 1 kaffekopp med fat. Jag tror jag betalade 249 kr. plus fraktkostnad för första 2 kuverten sedan köpte jag hela serien. Kommer inte ihåg hur mycket, jag tror ca 4 000 kr. per servis.

Jag ångrade aldrig att jag köpte dessa serviser. Några av mina vänner har faktiskt härmat mig och köpte också likadana. Lite besviken men det gör nog inget. Det bevisade bara att jag har bra smak tycker jag. 
Har haft så mycket nytta av dessa serviser, använder vid högtidsdukningar: födelsedagar, midsommar mm. Får känslan av lyx när jag dukar med dem. Härligt!

______________
OBS! Läs gärna mina recensioner innan du handlar eller beställer på internet. Klicka på recensioner på menyn ovanför.

VÄLKOMMEN OCKSÅ ATT GILLA MIN FB SIDA, TACK FÖR HJÄLPEN!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: