Barbro Svensson = Lillbabs

Tittade på ett program Stjärnorna på slottet idag. Tittar inte så ofta på TV men blev intresserad när jag såg Lilbabs. Jag tycker om henne, jag tycker att hon är en stark kvinna, beundrar faktiskt hennes styrka och popularitet och dessutom hennes skönhet oavsett hur gammal hon är.

Men blev så förvånad när hon berättade hur gammal hon var. “Vad? Är hon bara 68? Jag trodde hon är 80 år!” sade jag till min man. Är det sant?

Men titta noga på hennes bild här…ser hon ut som en 68 åring? Jag har en vän som är 61 år och vi ser nästan lika gamla ut, jag är 48. Ja, folk är så olika. Det är inget fel att åldras, det är inte det men jag tror man åldras i förhållande till hur man sköter sin kropp. Om jag minns rätt så har jag alltid sett henne brun, kan tänka mig att hon har solat ganska mycket. 
Det har ju bevisats att solen är skadlig, hon är ju ett bevis på det. Och inte tala om cancer framkallande osv. Jag kommer ju från ett varmt land och har aldrig gillat sol. Vistas jag i solen så har jag alltid skydd på mig, antingen ett paraply eller hatt eller kläder som täcker hela mig. Jag ser inga linjer än så länge och vill helst ha det så så länge det går. Jag vill inte påskynda åldrandet i onödan.

Folk i olika världsdelar är så olika…där jag kommer ifrån ser man en vit kvinna eller ljushyad som fina och vackra. De syns och lyser ju i mörkret, eller hur? En mullig människa som är välmående och lyckliga för att de kan ha råd att äta. En mager kvinna ser svulten ut som inte har något att äta. Vilket är rätt egentligen? 

JAG SÄGER NEJ TACK TILL SOLEN, SOLARIET, CIGARETTER, SPRIT och allt som påskyndar åldrandet men solen är ju bra annars till allt annat, som tur var!

så här skulle jag se ut som 81-åring inte illa tycker jag…hoppas jag kommer att leva så länge dessutom frisk annars är det ingen mening att leva så länge om jag blir bara mina nära och kära till besvär.

UPPDATERING:
Tittade en bit av ett program i morse där Kristin Kaspersen var programledare och gästen var Lillbabs. Där pratade de om att hon fyller 75 år. Stjärnorna på slottet som jag berättade om här tidigare måste vara repris för att då berattade hon där att hon var 68 år. Hon ser faktiskt finare ut idag än på Stjärnorna på slottet, dessutom så såg hon ut precis som att vara 75 år. 
Jag tycker att hon är bland de bästa Svenska artisten. Beundrar henne starkt. Det gör jag faktiskt oavsett hur hon ser ut eller hur gammal hon är. 
HEJA LILLBABS!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: