Vigsel mellan samma kön

Jag tittade på ett program idag med 

Lena Philipsson 

som programledare. 

Vet inte vilken kanal eller vad det var för ett program, ibland låter jag bara TVn på för sällskap, tittar ju inte ofta på tv direkt men i alla fall denna gång handlade om den första vigseln mellan homosexuella killar i Skara domkyrka. En konst fotograf var ju där också och ställde ut sina bilder som föreställer Adam och Eva i lustgården där finns 2 Evor och 2 Adamer som är förälskade i varandra??? (se bilden nedan) Jag vet inte riktigt vad jag ska säga…tycker bara att något inte stämmer.

Jag har inget emot homosexuella, har själv sådana kompisar som jag umgås med ofta. Inget fel med dem, oftast är de ganska snälla och sympatiska människor men jag är lite konservativ när det gäller bibeln. Jag är kristen och jag har så stor respekt för min tro. Bibeln är Gods ord och jag tycker att man inte ska manipulera något som står där. Äktenskapet är mellan man och kvinna, inte mellan samma kön. Det har ju varit så i flera tusende åren. Homosexuella får gärna leva ihop som alla andra förälskade par, det gör även heterosexuella, bilda familj om de kan göra det själva, det är väl inget konstigt med det men att viga i kyrkan vet jag inte riktigt om jag går med på det. Det är onaturligt för mig, i så fall om en av dem är kvinnlig eller klär och ser ut som en kvinna, då ser det kanske mer passande ut. Allting som är onaturlig för mig är inte bra, jag vet inte…jag är nog för gammal modig. Jag tycker bara så men som sagt har inget emot med homosexuella.

denna är väl en fin konst
men det får inte blandas ihop
med kyrkan  och  bibeln tycker jag

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: