Beautiful Business Awards

Idag ska jag åka till Stockholm för att titta på utdelningen av vinnarna på Beautiful Business Awards. Jag tycker om att gå på sådana tillställningar. Man blir inspirerad av dem som lyckas så bra inom affärsvärlden. Hoppas man blir åtminstone nominerad någon gång innan man går bort, det är ju drömmen men jag är inte riktigt beredd att satsa hela min tid i företagandet. Det är ju så som det är just nu och ha en anställning ändå är säkrast.

Hoppas jag träffar bekanta och ambassadörskollegor men det gör inget om jag inte gör det, alltid så trevlig att träffa nya ansikten, till och med roligare tycker jag. 
Läs mer om finalisterna här.
Ur Beautiful Business Award hemsida:
NYHET: Följ finalen live från din TV-soffa
Har du inte möjlighet att vara med på finalen av Beautiful Business Award den 29 januari i Stockholm? I år kan du följa finalen från TV-soffan. Eventet kommer att webbsändas och du kan se vinnarna live via din dator. Samla ett gäng vänner och låt er inspireras av en härlig kväll med några av Sverige främsta förebilder!

Konferencier Alice Bah Kuhnke håller i taktpinnen när vi får träffa tio fantastiska finalister, lyssna på fjolårets vinnare och njuta av musik framförd av den hyllade artisten Miss Li. Kvällen avslutas med att Årets Företagerska och Årets Tjänsteutvecklare utses. På plats finns även näringsminister Annie Lööf.

UPPDATERING:
Åkte med tåget från Skövde och då träffade jag min gamla arbetskompis i samma tåg. Det är 4 år sen vi sågs sist, han slutade några månader före mig på det före jobbet som innesäljare. Det var trevligt, vi jobbade ju ganska nära varandra då och umgicks en del utanför arbetstid, bor ju i granort. Ja det var roligt, vi växlade telefonnumret och insåg att bådas telefonnummer fanns kvar i våra telefonböcker.

Bokade ju tågbiljetterna ganska sent, samma dag och hotellet 2 timmar innan. Ringde på Hotel Riddargatan på Östermalm strax innan jag steg på tåget och skulle boka ett enkelt rum men det var redan fullbokade så jag fick ett dubbelt rum för samma pris som ett enkelt rum. Det var så trevligt! Fint rum, stort och en jätte skillnad på storlek på rum som jag brukar bo i. Stort fönster och arbetsbord. Kaffekokare i rummet och mineral vatten som välkomsdryck. Allt dubbelt så klart!

Badkaret var så mysigt…

Hallen är nästan lika stor som rummen som jag brukar bo i.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: