Ribbagården Hotel & Gästgifveri

Resa till Gränna

lånad från hemsidan
Åkte till Gränna igår lördagen den 16:e februari för att vara med på 10-årsjubileumsfirande av den nya ägaren. Förstår att detta hotellet har anor från 1400-talet. Åkte hemifrån med bil till Skövde och därifrån med tåg till Jönköping och vidare med bus till Gränna. Allting gick bra utom det sista där jag skulle gå från bushållsplatsen till hotellet. Var osäker var den låg men jag frågade 2 gamla damer på vägen och det var ju inte komplicerat, ca 500-600 m, men det var kallt och snöade och sedan hade jag en 70L resväska full med klänningar och en klädställning som jag skulle ställa ut på festen. Det var ju snällt av ägaren att låta mig ha en liten utställning där.
Som vanligt glömde jag att fotografera igen. Vore fint att ha utställningsrummet fotograferad också, typiskt mig. Det var så fint och trevlig med gamla möbler i rococo stilen. MÅSTE SKÄRPA MIG!
Fick också bo på hotellet, fint rum fick jag med en soffa också i rococo. Enda problemet var att det var lite kallt och hade lite för tunna kläder med mig. Jag är lite frusen av mig jämt men för en vanlig svenskt kanske är det inte så farligt. Här måste jag komma att bo igen, gärna på sommar också. Det blir säkert flera turer dit i framtiden. Måste nämna också att jag har varit där en gång tidigare för ca 5 år sedan men endast som restauranggäst.
På festen fick vi njuta av god asiatisk mat medan ett band “Dry and Dusty” spelade country musik. Så trevligt och trevlig sällskap av ca 40-tals gäster. Det dansades line dans av gästerna, disco och pop emellan spelningarna. Vi gick till rummet vid 2-tiden på morgonen och kanske somnade vid tre.
Åkte hem idag, söndag, vid 12, med omvänd procedur som beskrevs tidigare. Var hemma strax före kl 16.00 bytte om och gick och la mig för att vila lite, somnade till kl 20.30 när maken väckte mig för ett telefon samtal från en körkompis. Jätte hungrig och insåg att jag saknade maten från Gränna redan. Så var det!
Älskar ni asiatisk mat och trevlig havsmiljö kan jag varmt rekommendera detta ställe. Klicka här för mer information om hotellet.

Bilder tagna på festen
med ate Mila, hotell ägaren

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: