Finns det lyckliga skilsmässor?

Lyckliga skilsmässor/separationer? Vad pratar de om egentligen? Finns det sådana?

Alltså jag tycker de som förstår sig på detta måste vara leva i fantasi värld eller? Jag tror inte på sådan. Tjejer och även killar måste sluta att fantisera att det finns förälskelse för evig. Visst känns det så skönt när man blir förälskad men sen då?

Många unga tjejer och även vuxna, äldre kvinnor och män tror på att man måste vara kär hela tiden, när känslorna blir svaga så ska man hitta någon annan. Synd tycker jag för att det finns alltid fint i en människa, det är det som man ska överväga för att lyckas i en relation. Det blir för många skilsmässor som händer hela tiden pga att många ser bara fel på sina partner. De ser inte det finaste i en människa. Två vuxna kan väl klara sig själva men när små barn är inblandad tycker jag är förskräckligt. Stackars barn! Vad tänker dessa föräldrar egentligen? Hur kan man lämna sina små barn för en annan tjej eller kille? Är inte dessa barn värda av sina föräldrars kärlek? Visserligen träffar de kanske både föräldrarna men att flaxa hit och dit är inget vidare liv för barnen. Barnen ska bo med båda föräldrarna ihop innan de klarar sig själva tycker jag. Sen kan de göra vad de vill när dessa barn är utflugna från boet. Båda måste vara beredda att kompromisa i en relation för att hålla. “It takes two for tango” sägs det.
Visst hade vi haft svårigheter, jag och min man i vår relation och ett tag hade jag all anledning att lämna honom men det gjorde jag inte. Jag skulle aldrig utsatta mina barn till ett trasigt hem. Har alltid försökt att lappa ihop bristningar i vår relation. Jag vill att mina barn skulle växa med båda sina föräldrar ihop och inte behöva flaxa på olika håll som att vara en vecka hos mamma och en vecka hos pappa. Det har jag sett till att mina barn skulle inte behöva göra det. 
De som förstår sig älska sina barn efter att ha lämnat ett hem tänker bara på sig själva och inget annat. Kom inte att säga att ni älskar era barn det är därför ni begår skilsmässa…skitsnack! Jag skulle aldrig bli lycklig om jag vet att jag hade sårat någon och inte minst svikit mina barn, de är det bästa som har hänt mig.

De flesta tror att gräset är grönare hos grannen. Sköt om din egen gräsmatta i stället så får du se att din gräsmatta blir också lika fin! Om förälskelsen har svalnat tänkt på att ni har också varit kära i varandra annars hade ni inte skaffat barn och försökt att rädda er relation åtminstone så länge barnen är små. De behöver sina föräldrar tillgängliga hela tiden. Du kan inte lämna ditt hem så fort det är något fel, blir det ett fel på det andra hemmet kommer du att lämna den också? Du kan inte fly från dig själv! Och hur många hem kommer du att bilda? Jag tycker bara att just börja om är det så jobbigt, hur kan unga båda orka detta byggandet av ett nytt hem hela tiden. OMG! jag mår så dåligt bara av tanken. Och de här stackars barnen som blir inblandade. HG bevara mig! 

Jag har också varit kär i någon annan några gånger men jag hade alltid varit trogen, jag hade alltid tänkt på min mans bästa sida, jämför dem med honom och hade alltid tänkt: tänk om han är värre än min man, usch jag vill inte bli besviken. Dessa förälskelsen domnade bort ett tag och försvann. Nu kan jag bara skratta åt dem. Att vara kär är som att sköta om en blomma, vattnar man inte den så dör den. 
Om vi försöker att uppskatta andras goda sidor i stället för att hitta alla fel hos varandra tycker jag underlättar livet som sambor eller gifta. Det måste göras annars blir det ju bara skilsmässor överallt! Är så trött på alla dessa trasiga hem överallt! Vad är det som är fel i detta samhälle vi bygger upp!
Livet är som en berg och dalbana och man måste alltid vara beredd att ta emot smällar emellanåt. Det är lättare att leva om man kan acceptera detta. Ja tror knappast att det finns en enda människa på jorden som är lycklig hela livet.

OBS!Läs gärna mina recensioner på http://www.luckyhjo.com/search/label/recension innan du handlar eller beställer på internet eller klicka på recensioner på menyn ovanför.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: