Mitt första politiskt möte på riktigt

Jag är inte politisk engagerad men min man är det och ibland så håller jag med om hans politiska åsikter.

Idag följde jag min man för första gången till ett politiskt möte. Det var ett Nationaldags firande av Sverigedemokaraterna i Skaraborg som hölls i Falköping. Jag tyckte det var mycket intressant och håller med i allt de säger. Det var ett riktigt fint upplevelse att vara med detta parti.

Där jag kommer ifrån är det fint att vara patriotisk. Man ska älska sitt eget…att vara patriotisk ska inte förväxlas med rasist.

Här i Sverige har jag märkt att media är det de som regerar. Man ska inte ha någon politisk åsikt alls, då är man rasist. Herre Gud! svenskarna måste vakna upp! inklusive jag…är också svenskt numera och jag älskar mitt nya land.

Jag tycker att Sverige ska förbli svenskt och inte något annat. Det är ett demokratiskt land och de flesta är ju kristna åtminstone vad jag vet. Det är inget fel att man bevarar sina gamla traditioner och tro och det ska det också vara.

Har man flyttat till Sverige så ska man lära sig att acceptera hur det är att leva i Sverige, inte kräva samhället att anpassa sig till de som kommer hit. Det är fel enligt min mening.

Här i Sverige ska man jobba för att få levebröd, det gör alla svenskar, varför skulle då vissa grupper få något mer när de inte gör någonting? Är det rättvist? Man jobbar ju ihjäl sig för att få det man önskar menas andra får serverad. Vilket samhälle vi har skaffat oss egentligen! Vem vill jobba då om man får det gratis om man tillhör en viss grupp? De får ju t o m ett bättre ekonomiskt situation än de flesta som jobbar. Vilket elände!

När jag kom till Sverige, trots min högskola utbildning, fick jag städa: skura toaletter och golv, hade jobbat inom ekonomi i över 3 år innan jag flyttade hit. Jag vill ju inte bli parasit i samhället, jag vill tjäna egna pengar och vill köpa det jag vill. Man hade inte tänkt på bidrag då, men jag inser nu att det finns många parasiter i Sverige, vill bara utnyttja systemet och politikerna, de är så naiva och fega, inte våga säga emot. De vill inte bli kallad det och det. De vill vara bli “snälla” men dumma vetja.

VAKNA UPP SVENSKAR OCH FÖRSVARA ERT LAND INNAN NÅGON TAR DET IFRÅN ER!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: