Hjo stad 600 år med Charlotte Pirelli, Anton Ewald och Dansbandet Sandins

Bilden är lånad från Kommunens hemsida

Idag var jag och min man ute i staden Hjo och tittade på 600 års jubileumsfirandet. Vi går nästan aldrig ut, vi älskar båda två att vara hemma och ta det lugnt när vi är lediga särkilt min man, men ibland händer det att han bjuder ut mig på middag eller lunch. Han är också nykterist så det är lugnt. Jag tycker om det, jag slipper åtminstone ha att göra med någon som är full. Det är det obehagligaste jag vet. Vi har varit gifta i över 27 år men har aldrig blev kysst av någon som luktar sprit och jag är väldigt tacksam för det. Ja visst drycker jag också ibland men det är mest för att jag är nyfiken på smaken och oftast blir det bara en liten klunk för att inte bli kallad kill joy (KJ)

Vi kom fram strax före invigningen kl 18:00 och stannade tills Charlotte Pirelli har sjungit klart. Det serverades också grillat men vi hade inte råd att stå i nästan en km kö ha ha ha! Skojar men tillräcklig lång tyckte vi så vi gick in på Pizzeria Alexandra i stället. Jag beställde en kebab sallad och min man en pizza…vad annars kan man äta på en pizzeria?

Det var en trevlig upplevelse att vara så nära kändisar att man kan nästan hålla dem. Skrattar bara åt de ungdomar som skrek när Anton Ewald kom ut. HG! Jag var precis likadan när jag var i den åldern ha ha ha! Otroligt att man kan ändra sig under åren.

Vi kom hem belåtna…det blir säkert ett samtalsämne i flera dagar.

Utdrag ur Kommunens hemsida om Jubileumsfesten.

Hjo 600 år

JUBILEUMSÅRET FORTSÄTTER
Fler uppvaktningar från grannarna
Lördagen den  24 augusti uppvaktas jubilaren Hjo av Skövde kommun.
På scenen kl 11 spelar en musikensemble från Västerhöjds musikgymnasium.
Efter musikensemble kl 11.15 blir det Science on Stage där Balthazar står för framträdandet.
Vi får sedan se Dance In The Park framföras kl 11.45 framför scenen på stora torget.
Klockan 12.15 bestiger Katarina Jonsson (kommunstyrelsen ordförande) och Tomas Fellbrandt (kommundirektör) från Skövde kommun scenen.
Klockan 12.30 får vi möjlighet att lyssna till en rockgrupp från musikskolan och kl. 13.00 avslutas hyllningen med Parkour och Skövde Cheer Allstars.

Ännu en festlig dag på torget i Hjo således och festligheterna är inte slut här! Samma dag klockan 18.00 börjar Jubileumsfesten på stan.

VÄLKOMNA!

Lånad från Hjo Kommuns FB sida
Läs gärna mer om festen här

_____________
OBS! Läs gärna mina recensionerhttp://www.luckyhjo.com/search/label/recension innan du handlar eller beställer på internet eller klicka på recensioner på menyn ovanför.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: