Kommun- och landstingskonferens

Sverigedemokraternas ledamöter och ersättare i fullmäktigen och politiska nämnder, politiska sekreterare, riksdagsledamöter samt partistyrelsen var erbjudna till Sverigedemokraternas Kommun- och landstingskonferens 2014.

Tid och plats
Tid: 2014-12-06 – 07

Plats: Aros Congress Center, Munkgatan 7, Västerås 

Så klart jag och min man var med som nyvalda ledamöter respektive 1:a ersättare. Det här skulle vi inte missa. Vi åkte med tåg i fredags kväll och bodde på Elite Stadshotell i Västerås. Något som var komiskt, (tänker nu efteråt eftersom allting har gått bra ändå men det var inte så roligt just då!)

Vi bokade ju resan till Västerås med X2000 som skulle avgå strax efter 17:00. Vi var på stationen i tid tillsammans med en partikollega. Vi steg på tåget när den kom, jag hade inte bokat någon sittplats för mig och min man men vår sällskap har gjort det så vi satt i olika vagnar. Helt plötsligt upptäckte min man att hans handbagage hade han inte med sig då gick han av tåget och skulle hämta den för att han kom ihåg att han hade ställt den på golvet när vi stod på stationen och småpratade med varandra. Han hade inte kommit in än och tåget började att rulla iväg. Vet inte, hade inte bekymrat mig alls. Jag ville ju inte gå av tåget för att följa honom heller då våra bagage var redan på plats, och ville inte lämna dem heller, han klara sig nog tänkte jag så jag har inte reagerat. Då fick jag åka ensam på tåget och vi hördes av på telefon och bestämt att vi skulle vänta på honom på stationen i Västerås. Han tar nästa tåget dit. 

Jag och min partikollega väntade som sagt, vet inte exakt men ca 1 timme. När han kom fram så berättade han hur han hade fått panik men blev så komiskt ändå när han berättade. Sen gick vi vidare till hotellet, det duggar också men det var ok, det var kallt men man blev varm efter promenaden. Vi ska bo här en natt.  

Vi bodde på Elite Stadshotell i Västerås 1:a natten

Senare på kvällen var vi på krogen, det var fullsatt och man skulle ha bokat tidigare men till slut fick vi ett bord. Det var lugn, vi fick vår mat och ett glas rött vin till mig och lättöl till maken. Vi är inte så där bra för att konsumera alkohol. Det ingår inte i vår kultur. 

Tidigt på lördagen checkade vi ut från detta hotel för att checka in på ett annat hotel som partiet hade bokat åt oss. Det var på Clarion Collection Hotel Etage. 

Så var det dags för konferensen. Vi är ett gäng från Skaraborg, allting gick bra och för mig som är förstagångare så är det extra spännande. Att träffa politikerna som jag hade bara sett på TV innan är väldigt speciellt. Jimmie Åkesson, vår partiledare var inte med, pga att han är sjuksriven (i och för sig så har jag träffat honom i somras när vi var på hans sommartal i Sölvesborg) men Mattias Karlsson och Björn Söder är det första gången jag såg dem. Kent Ekeroth och Paula Bieler har varit i Skövde innan och har sett dem i flera tillfällen. Visst är det mycket att lära sig när man är nybörjare. Vi har haft några utbildningar inom distriktet innan men jag tror aldrig jag blir färdig lärd. Politik är inte det lättaste men det ska jag klara precis som alla andra uppgifter som jag hade under åren. 

På kvällen var det dags för en fest, vi var bjudna på mat och dryck, lite show och underhållning. Det var mycket trevlig stämning i hela lokalen. Efter festen så var vi åter igen till vårt hotell. Konferensen fortsätter i morgon också.

Efter frukosten på hotellet så var vi återigen till konferensen. Det blir en lång dag. Så var det dags att åka hem på söndag kväll med nya kunskaper och utmaningar. Det rodde jag aldrig att jag skulle bli så här engagerad inom politik. Det var mer intressant än jag hade trott!
Fler bildet här

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: