Resa till Filippinerna

9:30

Sitter nu på tåget mot Stockholm.

Gick och la mig sent igår kväll, kring 2 på natten, packade om och packade upp, väger väskan  emellanåt. Har haft dåliga erfarenheter av överbagage, där jag fick betala flera tusen SEK elller minska ner bagaget. Det är onödigt att lämna bort grejer på flygplatsen.
Vaknade redan vid 5 tiden men låg kvar i sängen och somnade om. Gick up så småningom  strax före 7, gick och duscha och gjorde mig i ordning. Min man skjutsade mig till tåget, åkte hemifrån 8:25 och är framme 20 minuter innan tågets avgångstid. Om ca 2 timmae är jag framme i Stockholm.
Medans jag sitter här och funderar blir jag ledsen så att tårarna rinner. Saknar redan min man och det gör mig ledsen. Trodde aldrig jag skulle sakna honom men det är han som jag tänkte först när jag började att känna saknaden, sen kom mina barnbarn och barn i tankarna. Hur ska jag klara detta i 5 veckor? De gör  redan så ont.
13:14
Väl inne i bussen mot Arlanda fick jag denna sms:
Your flight KL1116 ARN AMS on 03/30 has been cancelled. We are seeking a solution and will contact you again shortly. KLM apologizes for the inconvenience
13:48
Vid ankomst till Terminal 2 frågade jag KLM  personal då får jag åka med ett annat plan som blev försenad, skulle lyfta om 30 minuter. Jag som trodde hade så mycket tid på mig får plötsligt ha bråttom. Sprang nästan till kontroll och vidare till gate 64 för ombordstignig. Det gick fort! Nu har vi flugit i ca. en halv timma. Det tar 1:45 timmar till Amsterdam.
Hade över 3 timmar på mig i Schiphol Amsterdam. Det var ju bra, jag fick gå igenom hela flygplatsen och halva övervåningen. Flygningen från Amsterdam tilll Taipei tog 11:45 timmar. Kl 14:40 landade vi i Taipei.

I Taipei fick planet tanka på bensin bland annat och vi fick utrymma planet en halv timme för städning eller så sedan flög vi vidare till Manila som är slut destination. Vid kl 7:00 på kvällen landade vi på flygplatsen i Manila. Där blev jag hämtad av mina systrar och systerbarn.

Vi kom fram äntligen vid 12-tiden på natten, så mycket trafik! Det tog 4 timmar från flygplatsen.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: