Är din människosyn bättre än min?

Postade denna artikel om mitt hemland på FB:
I don’t discuss politics on my fb but I just can’t stop sharing this. 
That’s why I stopped calling myself pinoy or pinay…I am a Filipino, that’s another thing!
Have a nice weekend good people of FB!
http://www.getrealphilippines.com/blog/2015/08/noynoy-aquino-is-the-worst-president-the-philippines-ever-had/

Kan ni tänka er att jag fick mothugg med en gång från någon som inte ens har något med det här att göra? Hon brukar i och för sig kritisera mig och håna båda mig och mitt parti precis som hon vet allt om oss. Hon låtsas att vara kunnig men faktum är att det känns verkligen att hon inte vet något om Sverigedemokraterna, hon har bara hört de svarta propaganda från hennes parti och det är den som hon baserar alla anklagelserna mot mig och mitt parti. Så synd, jag som trodde att hon var smart! Vem är det som har dålig människosyn egentligen? Hon eller jag? Jag går inte att kritisera folk öppet och jag hånar ingen, jag har respekt för alla oavsett vad de tycker, håller med eller mot mig, det struntar jag i fullständigt! Jag kräver också samma respekt men nej då! Jag blev hånad och åtskrattad. Det är så tragiskt att det finns sådana människor. Jag som trodde att vi lever i ett demokratiskt land. Alla har väl rätt med egna åsikter utan att bli trakasserad. Fy skäms!

Så här är kommentarerna från min FB post

Och här är hela svaret som inte syntes på bilden ovan:

The question is irrelevant on this issue but I will answer it anyway…
Nej, faktiskt inga svårigheter alls Helena! Trodde du är mycket påläst så du vet att både Sverige och Filippinerna har godkänt dubbel medborgarskap. Trots att jag övergav mitt fi
lippinskt medborgarskap när jag blev svenskt, kan jag inte förneka att jag är fortfarande filippinskt utseendemässigt. Jag representerar fortfarande båda länderna och jag är mycket tacksam för att jag får uppleva bådas kulturer, rättigheter och skyldigheter. Jag har bott och är medborgare i det här landet längre än mitt hemland och har accepterat alla lagar och förordningar och svurit att bli lojal mot mitt nya land. Mina rötter finns kvar där ursprungligen, har bara fått lyckan att växa lite längre och bredare, fått stammen och frukterna utanför gränsen, i jämförelse med ett träd.
Kan också informera dig och alla andra att jag har inte upplevt något problem när det gäller mitt ursprung bland mina partikamrater. Däremot har du ont av det Helena, och alla andra som delar samma åsikt som du. Det känns verkligen att du retar dig om mig så du ska inte låtsas att du är min vän. Jag kan acceptera att inte alla kan tycka om alla, att inte alla har samma åsikt som jag, det är förståeligt, utan att nervärdera någon som inte håller med mig, men det gör du. Tala om alla människors lika värde och främlingsfientlighet.
Förresten, trodde alla som åker tunnelbana är svenskar? Varför då ifrågasätta om jag säger I am a Filipino? Spelar ju ingen roll vad jag säger och hur jag ser ut, jag är ju svenskt enligt vad ni säger? Vad är sanning? Du gör mig förvirrad alltså! Du får faktiskt bestämma dig!

Min FB är endast för mig som person och min tro och inget annat. Jag försöker att undvika ett politiskt inlägg. Jag diskuterar inte politik med mina vänner, men i och med att jag blev provocerad måste jag säga min mening…har varit tyst ett tag nu. Du förstår nog inte att jag inte vill blanda in politik på min sida. Trodde du var smart!
Jag, till skillnad från dig Helena, inte bara lyssnar på det jag vill lyssna på. Hör jag något så måste jag skaffa en egen uppfattning innan jag yttrar mig…till skillnad från dig delar inte ut något utan att jag vet var källan kom ifrån. Jag, till skillnad från dig, har varit sympatisör i några politiska parti innan jag blev medlem i SD, så jag vet vad jag står för. Jag älskar Sverige och allting som hör till. Att älska sitt eget är det jag har lärt mig från det land jag kom ifrån sedan barnsben. Trots min utländskt ursprång känner jag mig mer som en svenskt. Visst jag älskar också mitt hemland men jag bor här nu och här är hemma tillsammans med min familj.
Om du är verkligen påläst…så du vet att några av SD politiker som står på topp är judar, att medlemmar som uttalar sig rasistiskt blev uteslutna från SD, att 20% av SD medlemmar är utländskt födda, mm.
Jag tror att demokrati för dig är bra om alla håller med dig. För mig är annorlunda. Demokrati för mig är när alla har rätt att göra och tycka vad de vill, även om jag vet att de har fel. Har jag någonsin ifrågasatt dig att du tycker si och så om SD bla? Nej!
Har jag någonsin brytt mig om hur ni hånade oss när ni diskuterade om den där SD listan till Kommunfullmäktige på din sida? Hur ni mådde illa om den listan? NEJ igen! Varför tror du? Jo, för att det är era åsikter och det har ni rätt till. Så nu vill du vara snäll och låt mig vara…det har jag rätt till också, inte bara du.
Du vet inte vad du pratar om, du vet tydligen så lite om SD. Det enda du vet om är att SD är rasister som alla motståndare propagerar, och sprider lögner om. Varför tror du SD växer? Du svarar säkert: därför att SD är rasister, du vet ju inget annat om SD, tyvärr!
Min princip är så enkel:
Varför låser jag min dörr? Jo, jag vill inte ha inkräktare i mitt hem. Jag skulle kunna kontrollera de som kommer in så jag kan vara lugn att inget händer mig och min familj illa. Ett land är som en familj…jag ska first hjälpa min familj innan jag hjälper min granne. Och visst jag kan också dela med mig om jag har något att dela med men jag ska inte behöva stjäla eller låna för att ha något att dela med.
Inte ens Gud räddade alla…(Noahs Ark)
Förstår du inte min poäng så har vi inget mer att diskutera om. Jag diskuterar inte politik på min FB och om du är min vän så du vet också att jag inte diskuterar politik med mina vänner. Du visste inte ens om det så du är nog inte min vän trots allt!

OBS! NOG MED POLITIK PÅ DENNA SIDA, RESPEKTERA, det finns andra forum för denna. 

OM DU INTE HAR NÅGOT GOTT ATT SÄGA, SÅ SÄG INGENTING ALLS! 

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: