Tolkuppdrag Eskilstuna Kommun

Mitt äventyr i Eskilstuna, en plats jag har aldrig varit förr…

Har jobbat med Tolkresurs sedan februari 2012, oftast är det tolkuppdrag via telefon. Har varit iväg en gång på tolkuppdrag på Trafikverket i Stockholm åt en tjej som skulle göra teoriprovet. Det gick tyvärr inte så bra för henne. Se mitt inlägg om detta uppdrag här.

Ni är inbokad för nedanstående tolkuppdrag.
Bokningsnr: 123698
Språk: Tagalog
Typ: kontakt
Datum: 2016-03-21
Start: 1500
Stop: 1600
Kund: Eskilstuna Tolkförmedling/Eskilstuna Kommun
Adress: Smedjegatan 41
Postnr: 631 86
Ort: Eskilstuna
Tfn:
Mobil:
Kundens ref:
Klient:


Mvh Tolkresurs
I torsdags fick jag totalt 3 tolkförfrågningar men hann bara att svara på detta. Det var meningen att jag skulle tolka via telefon men min kontaktperson på Tolkresurs ringde mig i fredags och frågade om jag kunde resa till Eskilstuna. Kunden var så angelägen att jag skulle vara på plats. Jag var lite tveksamt i början med tanke på min hälsa och kondition men tackade ja till slut. Det var ett tag sedan jag var på tolkuppdrag utanför hemmet. Det vill jag inte missa. Så fick ja mina biljetter via sms igår, söndag.

Somnade ganska sent, lite strax efter 3:00 på morgonen, vaknade lite vid 5:00 och somnade om till 8:45. (Har alltid svårt att sova när jag åker iväg). Gick up ock kokade kaffe och göra toalett besök och förberett mig. Körde iväg så småningom med bilen kl 10:00 för att ta bussen från Hjo busstation. Ställde min bil på parkeringen. 
Kom fram till Skövde som var beräknad, tåget till Stockholm skulle avgå 11:28 men det blev 11:40, bytte tåg i Katrineholm mot Eskilstuna kl. 13:02. Gick till spår 4 som tåget skulle avgå ifrån men lite för tidigt, skulle stannat lite till inne på stationen då det lite för kallt för mina val av klädsel idag. Det är ju redan vår i Hjo tänkte inte att det kan vara lite kallare här uppe. Tåget ankom i tid i alla fall men jag gick ut på fel utgång och så duggregnade lite. Blev lite sur…gick in på stationen igen och tog fram min mobil och satt på kartappen, hörlur i örat och gick iväg. Kom fram till slutdestinationen. Inte skyltat eller nåt så jag fick fråga mig fram på 2 ställen. Till slut frågade jag 2 tjejer som släppte in mig och fick sitta i väntrummet. Försökte att ringa referensen men jag fick inget svar, var osäker om jag kom på rätt ställe, måste få reda på så att jag kan gå vidare i fall jag kom fel, har fortfarande mycket tid på mig, Till slut kom en tjej att hänta mig. Det var rätt ställe i alla fall. Jag blev bjuden på kaffe, har inte ätit egentligen sen frukost vid 9-tiden. Hon är nu kl 14:45. Kaffekoppen var lite smutsig på kanten, såg ut som någon hade druckit ur den men jag drack i alla fall. Jag tackade ju ja till kaffet! Lite pinsamt om jag skulle inte dricka det. 
Jag fick tolka från 15:00-17:00, lite längre än bokad på en timme men det gör inget, mitt tåg går inte förrän 18:00 så jag har gott om tid. 
Efter tolkningen gick jag direkt till Eskilstuna stationen och köpte mig en korv i bröd på pressbyrån. Satt på bänken inne och åt medan jag väntade på tåget. Det duggar ju så det är inte så kul att vara ute. Det kom en dam på ca 50 och frågade om jag hade 100 kr. Undrar vad skulle hon säga om jag hade sagt att jag hade. Det är fortfarande kallt. 17:55 kom tåget och avgått mot Arboga kl 18:00. Väl framme i Arboga är tåget mot Skövde försenat igen, irriterande! Som tur så finns det ett bra väntrum och dessutom med värme. Stort plus för det Arboga centralstation! 18:56 blev 17:08, inte så farligt i alla fall. Nu mot Skövde…
Eskilstuna centralstation

Katrineholms centralstation
Åkte förbi denna sjö från Katrineholm till Eskilstuna
Vattnet är fortfarande frusen så du förstår
kanske att jag var felklädd idag.

Missade tyvärr min buss pga tåg försening från Arboga så det blev en taxi resa till Hjo busstation där jag parkerade min bil i morse. En resa på en halv timme kostade 600 kr. Chauffören ville ha 750 kr i början men jag fick pruta lite. Hoppas bara att jag får tillbaka från Västtraffik sen. Annars så hade jag jobbat gratis idag.

Hemma igen ca 21:45. Vilket äventyr!
 

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: