Minnesstund

Idag var vi på minnesstund för min svärfar. Det var jobbigt men det var en av viktiga saker som man måste göra ändå. Det var väl ca 50/60-tal som var med kan jag gissa, har inte räknat direkt.

Minnesstunden ägde rum i det lilla kapellet på bilden

First var det i ett litet kapell någonstans i Skövde, vid Billingen. Minnesstunden tog ca. en timme. Det var en borglig begravning (han hade önskat det själv), det betyder att det var ingen präst utan endast en representant från begravningsbyrå som var där och berättade om hur han var när han levde genom att samlade dessa vid tidigare samtal från de närmaste. Det var fint och allting var som det ska, alla var så tysta.

Efter minnesstunden samlades vi till Hotel Billingen för att ungås med övriga familjen och fick mat och sådan. Det var trevligt att se folk som man inte sett i många år.

Egentligen var han inte min svärfar utan han var styvpappa till min man men han var som en pappa till mig. För mig var han en pappa, svärfar och en god vän. Han ställde alltid upp för mig och hjälp mig i så många sätt. Han kommer alltid att finnas i mig. Jag gråter jämnt när jag tänker att han finns inte längre. Jag har känt honom i nästan 30 år och vi umgicks som vänner. Vi var på semester ihop många gånger, jag och min man, han och svärmor, och våra barn när de var små. De var alltid med på våra familjemiddagar varje vecka som det senaste åren blev bara varannan vecka. Vi saknade redan honom på 2 middagar innan han gick bort den 25:e mars. Trodde aldrig att han inte kommer tillbaka mer efter att han har blivit inlagd på sjukhuset i början av mars. Han var hemma sist på våran familjemiddag den 28:e februari. Det var sista gången vi sågs.

utsikt från Hotell Billingen

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: