Hjo, Sweden

Hjo är en tätort i Västergötland samt centralort i Hjo kommun, Västra Götalands län, belägen vid Vätterns västra strand. Jag bodde här de första 9 åren i Sverige, våren 1996 flyttade vi till vårt lilla smultronställe ute på landet.

Hjo är en trästad vid Vätterns västra strand. I stadsparken, som också ligger utmed vätterstranden anlades i slutet av 1800-talet i samband med bildandet av Hjo vattenkuranstalt. Vid torget ligger Hjo kyrka. Genom centrum flyter Hjoån.

Idag hämtade jag min vän i staden, vi ska umgås en hel dag hemma hos oss som vi hade planerat tidigare. Innan vi far hem gick vi på torget och tittade lite, fint väder och det var också torgmarknad så vi passade på att ta några bilder. För det mesta var selfies, det är så inne nu med detta sätt att fotografera sig. Vi hade jätte kul tillsammans som 2 tonåringar. Vi hade också träffat en gammal körkompis till mig som vi småsamtalade med och även han hamnade på bild.

Hjos egen kungsträdgården i fullblom

det här är Hjo kyrka där jag brukar
sjunga med kören. har varit medlem
sedan januari 1992

fröken sirén, min favo färg
jag och Jojo och en gammal körkompis som vi träffade
i staden.

Hjo torg
Kommunhuset i Hjo
Hjo kyrka

det här är min lilla nissan qashqai som är
lika lång som jag 😀

OBS! Vill du veta mer om Hjo vänligen klicka här. Vill du besöka Hjo läs Hjo turismen här.

År 1990 fick Hjo staden Europa Nostra Award för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo, vilket inneburit ett bibehållande av dess särprägel och charm. (se bilderna nedan)

Några bilder också tagna på torget en kall vårdag.Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: