Resa till Fristad

Lovade min vän att följa med för att hälsa och gratulera en vän i Fristad som fyllde år. Jag var egentligen bokad för att vara med kyrkokören för uppsjungning i kyrkan båda lördag och söndag. Vill helst vara med i kyrkan men vill inte svika henne så trots hård snöande , kallt och halt väglag hängde jag med. Det tog ca 2 timmar resa dit med bil.

När vi kom fram var inte vännen hemma, var ute på ärende. Det fanns mycket folk redan när vi kom, så stökigt och några fulla, det känns så otrevlig. Vi har alltid haft alkoholfri fester. Varken jag eller min man dricker och ingen av vår närmaste dricker heller så jag är inte van med sådana kalas med massa drickande och dyl. Det känns så obehaglig faktiskt, men så farligt är det inte. Jag tål så länge ingen blir otrevlig mot mig.

Det var mycket mat i alla fall men blev mät ganska fort. Alltid trevlig att träffa nya vänner.

Jag tog med mig lite kläder att sälja. Sålde lite och fick några kunder hoppas jag.

Jag fick sova på en 2 sitsig soffa och gissa om jag fick ont i bak och ryggen när jag vaknade. Hade ingen kudde och endast en påslakan. Tur att jag hade med mig en tjock pyjamas.

Två timmar resa hem till min vän i Tidan sedan 1 timme resa hem så jag är utmattad nu och känner mig så trött. Sover nog som en stock nu…arbetsdag i morgon igen. Natti, natti!

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: