Påsken 2013

Började min påskfirande med en Gudtjänst i Svenska kyrkan på fredag förmiddag. Det var inte fullsatt men lite folk blev det i alla fall. Bara vi damer som var där. Herrarna i kören fick vila sig.

Jag och min man åkte iväg och handlade för i morgon (påskafton) och på vägen hem hälsade vi på gamla kompisar som vi inte har hälsat på i ca 15 år. Bara pratat med i telefon. Så otroligt att se barnen som har blivit vuxna. Kan inte föreställa mig att det var samma personer som jag umgicks med för 15 år sedan. Det var roligt att träffa dem igen och lovade att vi skulle höras av och göra saker ihop till sommar med våra barn.

Vaknade tidigt på lördags morgon för att förbereda smörgåstårtan som jag hade tänkt att bjuda. Hade tänkt att köpa färdigt men det är roligare att göra det själv och då vet man ju vad som finns i den.

Kokade lite skinka också på över 2 kilo och lite rök lax. Det får räcka. Man brukar ha så mycket kvar annars om det blir för mycket.

När det blir mörk gick vi till påskelden med några av grannarna, men vi fick inte upp elden riktigt, det var tråkigt men det finns kvar till Valborgsmässoafton, hoppas det brinner bättre då.

Alla var nöjda och belåtna och är så glad att vi firar helgerna nyktra. Viktigast är att vi är tillsammans och kommer ihåg vad som händer hela tiden.

På påskdagen sjöng vi i kyrkan vid Gudtjänsten, det var en fin Gudtjänst fickvi höra från många och det var det ju också. Skönt att kunna sjunga.

—————————-
OBS! Läs gärna mina recensioner  innan du handlar eller beställer på internet eller klicka på recensioner på menyn ovanför.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: