Ersättare för Fridolf…

Min man ringde mig på jobbet idag, han var hos våran dotter. Han skulle egentligen åka och beställa eller köpa den där soffan som vi hade tittat på i helgen.

“Vet du vad de hade gjort för oss?” frågade han. Vad då? “De hade hämtat en kattunge till oss!” Neeej! Trodde de skojade först men insåg sedan att det var på allvar. Dottern blev ledsen för att hon trodde jag var arg men det var jag inte alls. Blev bara chockad och överraskad. Hade inte förväntat mig det. Och helt svart var jag inte förtjust i heller. Vi får se, jag var inte så förtjust i Fridolf heller från början men se vad han gjorde mig. Många tror nog att jag är galen men jag lider verkligen att förlora honom. Gråter än idag varje gång jag tänker på honom. I morgon är det en vecka sedan men det gör lika ont än. Mitt hjärta sörjer fortfarande. 
Min man var lite tveksam också som jag kände först men han sa “ja kanske” eftersom kattungen verkar vara kelig och god som våran Fridolf. Jag väntar nu spänt hemma för dem. Det blir nog ingen ny soffa men det är ok. Vi kan vänta och se hur våran nya Fridolf uppför sig.
Ersättare för Fridolf blir han nog inte, ingen annan kan ersätta min lilla Fridolf men jag hoppas han blir lika snäll och go som min underbara gamla Fridolf. Jag skulle bli glad, men det känns som jag längtade ännu mer efter honom. 
Förresten, han ska nog heta Fridolf också tror jag och hoppas han kan läka mitt brustet hjärta.
sitter i barnstolen

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

2 thoughts on “Ersättare för Fridolf…

  1. Min man kom hem utan katt, trodde nästan att han skulle ha varit och inhandlat massa kattgrejer när han inte kom hem med en gång. Blev nästan besviken…men de hade bestämt att dottern och hennes familj skulle komma med katten lite senare i kväll så får min man lite betänketid.

    Like

  2. Min man kom hem utan katt, trodde nästan att han skulle ha varit och inhandlat massa kattgrejer när han inte kom hem med en gång. Blev nästan besviken…men de hade bestämt att dottern och hennes familj skulle komma med katten lite senare i kväll så får min man lite betänketid.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: