Äntligen semester!

Har tänkt att skriva lite grann om min semester.

Har inte planerat något extra denna sommar utom att jag och maken ska på ett generalsamling eller sommarläger kan man väl säga, för alla katolska landsmän i Sverige som hölls i Göteborg i slutet av juli, och sedan några korta resor kanske till Gävle, Gränna mm. Vi får se hur vädret blir.

fredagen den 5 Juli
Vi hade sommar buffé på jobbet idag som avslutning innan semester. Det var trevlig och vi hade mycket mat över så jag tog hem lite och bjöd min dotter och sin kille och barnbarnen på sommar buffé också hemma. Jag fick låna yngsta barnbarnet (snart 2 år) över helgen. Har längtat så mycket efter dem.  Jag brukar låna de emellanåt, åtminstone en av de, ville helst inte dela dem men maken blir inte så glad med båda 2 samtidigt, en typisk pedantisk människa, vill inte ha oreda…de är så vilda, de är på allt, blir så rörigt, leksaker hit och dit men för mig är det bara roligt. Har inte haft barn hemma i många år och det är så skönt att höra små spring och steg hemma igen. Jag älskar verkligen mina barnbarn, de är mitt allt.

lördagen den 6 Juli
Som sagt, min semester började med ett sällskap av min dotterdotter. Hon pratar så mycket nu och förstår allt. Vi har varit ute ganska mycket, fint väder också. Har varit på promenad i kärran, tittade på kossorna och haft en lång promenad så att jag var precis slut på kvällen när jag har lagt henne. Ont i kroppen, överallt…träningsvärk förmodar jag, har ju ingen kondition alls. Slocknade så tidigt nästan samtidigt som barnbarnet.

söndagen den 7 Juli
Vaknade klockan 5 på morgonen när maken gick i köket och kände att det luktade i barnets rum. Var tvungen att byta blöjan…trodde hon skulle somna om så jag tog henne till min säng men det gick inte. Är ju fortfarande trött så jag skulle vilja sova lite till. Gav henne välling och lade henne tillbaka till sin säng och somnade om till slut, skönt! Vaknade vid 9-tiden och åt frukost.

Varje söndag om vi kan, brukar vi samla familjen för en middag hemma, det har vi gjort mer eller mindre sedan 2006 när dottern flyttade hemifrån. Idag är just den dag…
Det är ganska varm idag så vi tänkte bjuda på grillade korv med bröd, något enkelt bara. Till efterrätt blev det Klings glass i tre sorter med egen odlade jordgubbar.  Alla blev mätta och nöjda. En sådan underbar dag, vi satt på altan och var ute i trädgården hela tiden.

En riktig bra början på min semester.

lördagen den 13 juli
På katolska kyrkan för att delta i månadens godtjänst sedan åkte till kompisen i Tidan och på kvällen till Olstorp Dansställe. (Läs gärna mitt inlägg om detta)

fredagen-söndagen den 26-28 juli 
Jag och min man tillsammans med min bästa vän och hennes familj var på årsmöte i Göteborg. Bodde på Scandic Hotel i Mölndal i 2 nätter. Det var trevligt att koppla av lite och inte behöva göra något än att   träffa 500-tals landsmän, de flesta har man ju sett på bild bla. på Facebook och dyl.
Läs mitt inlägg om årsmötet här.

Iris i trädgården

_______________________________
OBS! Läs gärna mina recensioner innan du handlar eller beställer på internet eller klicka på recensioner på menyn ovanför.

Published by queenkeandra

I am a swedish citizen with asian origin, lives in Sweden, entrepreneur, accountant, fashion designer, dressmaker, professional interpreter and translator and from year 2014, I also became a local politician with some assignments from the local government. I moved to Sweden after marriage with a Swedish national in 1986. Two years later we got a son followed by a daughter after 21 months. Satisfied with life in fact, I guess I got all I wished for, it feels I have everything. Being married is not just a bed of roses, the roses have thorns also and you can get it at times but we’ve always been doing pretty good. Kinder and better husband I do not think I can get, everyone has their flaws and life becomes easier if you can accept them. I’m not a perfect person either. I became a grandmother quite young, only 45 years old, was a little skeptical at first but then I loved to be one. Now I am already a grandmother of two, a boy and a girl of 20 months between them, such a great feeling, it feels like it was a replay of my life. When I have both of them at home, it feels like I was young again and is the mother of small children. I can not explain but so damn good it is. When I moved to Sweden I knew nothing about the country, but now it feels like I’ve always lived here. I speak Swedish better than my native language, better in Swedish grammar than my husband, it may sound strange but it’s true. I dream even in Swedish. I hang out with many Swedes, have worked and still working in Swedish companies. I go to the Swedish church though I am a Roman Catholic. We believe in the same God anyway. I’ve adapted pretty well in Swedish society. I think I have to adjust to that country I moved to, not the country or its citizens to adapt to me. Sweden has no responsibility whatsoever that I wanted to move here so I could not demand anything else, but now a citizen, I think I have the right as any other native Swedes. I pay taxes and do my duties as a citizen. I think I am a good role model and a loyal citizen and can fight for my new country.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: